ilia24.gr
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 19:15

Πατρών-Πύργου: Η οργή «ξεχειλίζει» και η συμμετοχή μεγαλώνει

 

Αύριο είναι  προγραμματισμένη κινητοποίηση για το δρόμο Πάτρα – Πύργος που έχει εξαγγείλει το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών και οι φωνές συμπόρευσης -και λαϊκής απαίτησης- για να συνεχιστούν οι εργασίες που αναμένεται να ακουστούν αύριο στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας πληθαίνουν.

 

Η συγκέντρωση – κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών στην περιοχή του Βουπράσιου  στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αποτελέσει ένα βροντερό αίτημα ότι λαός και φορείς απαιτούν να σταματήσει ο βαρύς φόρος αίματος στον δρόμο – καρμανιόλα πάνω στον οποίο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έχασαν τη ζωή τους δυο ακόμα νέοι άνθρωποι…

Έως και αργά χθες το βράδυ ο κατάλογος με τις δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία μεγάλωνε συνεχώς. Δήμαρχοι, Φορείς, Σύλλογοι και πολλοί πολίτες εκδήλωναν ισχυρό ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο να δίνει το στίγμα με δήλωση του…

Αντωνακόπουλος: «Να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο!»…

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «Δυστυχώς, οι φόβοι μας καθημερινά επιβεβαιώνονται. Το βράδυ της Κυριακής είχαμε, τους νεκρούς του μήνα, σε αυτό το δρόμο του θανάτου, Πάτρα – Πύργος. Πριν είκοσι ημέρες θρηνήσαμε δυο εκπαιδευτικούς, προχθές χάθηκαν δυο νέα παιδιά από την περιοχή της Βουπρασίας. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Ένας δρόμος που είναι ο πιο φονικός στην Ελλάδα και την Ευρώπη, να έχει επιλεγεί ως πεδίο αντιπαράθεσης επιχειρηματικών συμφερόντων και μικροπολιτικών επιδιώξεων. Και δυστυχώς να υπάρχουν και πρόθυμοι από την περιοχή μας, να παίζουν αυτό το παιχνίδι και να είναι και αυτοδιοικητικοί. Εμείς ξεπεράσαμε αυτές τις μικρές ομάδες, τις μειοψηφίες που έχουν οπισθοβαρή αντίληψη για τα πράγματα και διαμορφώσαμε το Μέτωπο Αιρετών της Ηλείας, αρκετοί δήμαρχοι, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, τα Εργατικά Κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΣΕΕ, Επιστημονικοί Φορείς, Σύλλογοι, ολόκληρη η Περιφέρεια, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Μεσσηνία, η Πάτρα και πολλοί άλλοι. Όλοι θα είναι εκεί την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στο μεγάλο συλλαλητήριο, στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, μόλις 200 μέτρα από το σημείο όπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής χάθηκαν τα δυο παλικάρια.

Καλούμε όλους ν` αφήσουν στην άκρη τους μικρουπολογισμούς, τη διγλωσσία, τη συναλλαγή για πολύ μικρά πράγματα μπροστά στο τεράστιο αγαθό που είναι η ζωή. Γιατί μέσα σε δέκα χρόνια έχουμε χάσει 150 συνανθρώπους μας σε αυτό το δρόμο. Όλοι να έρθουν εκεί και με την φωνή μας να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση για το έργο. Να σταματήσουν τα παιχνίδια μεταξύ πολιτικού συστήματος και κατασκευαστών! Καταγγέλλουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι συναλλάσσονται αυτή τη ώρα στο παρασκήνιο με μεγάλα τραστ κατασκευής δημοσίων έργων και αφήνουν τον κόσμο να σκοτώνεται αβοήθητος σε αυτό το δρόμο του θανάτου».

Σημειώνεται ότι στην απεργία συμμετέχουν:

ΟΙ ΔΗΜΟΙ: ΠΥΡΓΟΥ, ΗΛΙΔΑΣ, ΠΗΝΕΙΟΥ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΩΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Π.Ε.ΗΛΕΙΑΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.

ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»

(ΤΗΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΔΕΔΥ (ΗΛΕΙΑ/ΑΧΑΙΑ) και Η ΠΟΕ ΟΤΑ )

 

Δωρεάν μετάβασή με λεωφορεία…

Υπενθυμίζεται ότι για τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση – κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου -Πατρών θα υπάρξει δωρεάν μετάβαση με λεωφορεία (χορηγία του ΚΤΕΛ Ηλείας). Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 πμ στην οδό Υψηλάντου (Σταθμός ΟΣΕ) με δωρεάν μετάβασή στο χώρο της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.