ilia24.gr
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 19:29

"Summertime 2019": Προορισμός… η Νεμούτα και οι καταρράκτες της! φωτό

Το φυσικό όριο μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας έχει όνομα θηλυκό, είναι ποτάμι και… «τρελαίνει» κάθε επισκέπτη του.

 

Με αυτήν την περιγραφή δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ο λόγος, φυσικά, γίνεται για τον ποταμό Νέδα.

Η Νεμούτα βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και για όποιον θέλει να την επισκεφθεί και να την εξερευνήσει, αρκεί να διαθέσει τον απαραίτητο χρόνο, όρεξη για πεζοπορία και… περιπέτεια και σίγουρα το τοπίο θα τον ανταμείψει.

NEDA 2

 

Είναι ένα ποταμός μήκους 32 χιλιομέτρων που σε καμία περίπτωση δεν φτάνει μία μόνο ημέρα και μία μόνο επίσκεψη για να το εξερευνήσετε, αλλά ακόμη κι αν το έχετε κάνει, πάντα θα βρίσκετε λόγους για να το πράξετε ξανά. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην περιοχή Ελαία που βρίσκεται κοντά στην Κυπαρισσία.

Το φαράγγι της Νέδας, το οποίο διασχίζει και ο ομώνυμος ποταμός, είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές που κάθε λάτρης της φύσης και των άγριας ομορφιάς τοπίων, μπορεί να εξερευνήσει. Είναι ένα τοπίο Ελληνικό, μαγευτικό και καθαρά φυσικό, το οποίο, όμως, μέχρι και πρόσφατα παρέμενε ανεξερεύνητο.

Με τη βοήθεια υποστηρικτικής ομάδας (από ξεναγούς ή ντόπιους που μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγοί και ξεναγοί) η πρόσβαση ως τους καταρράκτες ή ακόμα και μια βουτιά ή παιχνίδισμα στα νερά του ποταμού Ερύμανθου, θα πραγματοποιηθεί αυθημερόν!

NEDA 3

 

Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε σε στενά φαράγγια, στις παρυφές του Ερύμανθου ποταμού, ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση που εκπλήσσει και να απολαύσετε τη θέα των μοναδικής ομορφιάς καταρρακτών, από τους πιο φαντασμαγορικούς στην Ελλάδα!

NEDA 4

Οι καταπληκτικοί σχηματισμοί βράχων, οι καταρράκτες, τα τρεχούμενα νερά κι οργιαστική βλάστηση θα σας μεταφέρουν σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο γεμάτο δροσιά, ανάμεσα στα πλατάνια, την παρόχθια βλάστηση του ποταμού Ερύμανθου, με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική βραχώδη όχθη στους χαρακτηριστικούς «μαιάνδρους», όπου θα έχετε την ευκαιρία για δροσερές βουτιές.

Μοναδικές εικόνες σαν από ζούγκλα σας περιμένουν, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, σε νερά που τρέχουν από παντού, βρύα, βραχώδεις σχηματισμοί και ανάμεσά τους μακριές «κουρτίνες» νερού, που τις περιβάλουν τεράστια υδρόφιλα φυτά με τα κλαδιά και τις ρίζες τους να κρέμονται ανεξέλεγκτα, όπως στα τροπικά δάση. Οι καταρράκτες είναι πολλοί, αλλά επισκέψιμοι κι αυτοί που θα δείτε, είναι οι πιο εντυπωσιακοί, ύψους 15-35 μέτρων.

NEDA 6

Βρίσκονται στο Φαράγγι Χαρατσαρίου και στο Φαράγγι του Άμπουλα, κάτω από το χωριό Νεμούτα, που έδωσε ανεπίσημα και το όνομα της στο σύμπλεγμα αυτών των καταρρακτών.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι καλή παρέα, καλή διάθεση και φυσική κατάσταση, πόσιμο νερό, μαγιό και πετσέτες, ορειβατικά μποτάκια και αθλητικά (στα υπόψη ότι θα χρειαστεί να πατήσετε μέσα στο νερό), στεγνό σακίδιο για ότι θέλετε να πάρετε μαζί σας. Πάνω από όλα, χρειάζεται να συνεννοηθείτε με τους ανθρώπους που προαναφέραμε…

Η ιδέα μιας τέτοιας περιπέτεια, που πολλοί Ηλείοι δεν την έχουμε ζήσει παρά μόνον μέσα από φωτογραφίες και αφηγήσεις, είναι ικανή να σας πείσει πως αξίζει πραγματικά να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα σας και να αποκτήσετε εμπειρίες ζωής από την άλλη Ηλεία!

 

Πηγή : ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.