ilia24.gr
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 20:38

ΚΚΕ ΗΛΕΙΑΣ : Να καλυφθούν τώρα οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία του νομού

 

Η κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομειακά ιδρύματα του Νομού μας και γενικότερα οι δομές υγείας, έρχεται για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Παθολογική Κλινική του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) έρχεται "με φόρα" να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική, για την οποία "έστρωσε δρόμο" ο ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση "χτυπά κόκκινο". Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν η πάγια προτεραιότητα στην οποία συγκλίνουν οι δυνάμεις αυτές, είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η μείωση της φορολόγησής του, τα μνημόνια διαρκείας, η λειτουργία της δημόσιας Υγείας με όρους εμπορεύματος.

Μεσούσης της θερινής περιόδου, οι ελλείψεις σε προσωπικό αυξάνονται. Για ακόμα μια φορά ακούμε ότι «έρχονται γιατροί», επιρρίπτοντας τις ευθύνες, «στην απροθυμία να έρθει κόσμος και να μείνει στο νομό» τη στιγμή όμως που κανένα μέτρο δεν δρομολογείται ούτε για τη μόνιμη στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό, ούτε για τους όρους εργασίας και επιστημονικής ενημέρωσης και εξέλιξής του προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα προβλήματα που αφορούν τη στελέχωση, τις υποδομές, την ταλαιπωρία και τη συμμετοχή στη νοσηλευτική και φαρμακευτική δαπάνη να οξύνονται.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την Υγεία, αντί των συγκεκριμένων μέτρων που ζητά χρόνια ο λαός μας, επαναλαμβάνονται συνθήματα ταυτισμένα ακόμα και φραστικά με τα αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ ("ποιοτική δημόσια Υγεία για όλους", "ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες Περίθαλψης"). Κουβέντα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για μόνιμες προσλήψεις. Την ώρα που παραμένουν κενές πάνω από 7.000 θέσεις μόνιμων γιατρών και 20.000 μόνιμων νοσηλευτών, που τα περιφερειακά Νοσοκομεία βρίσκονται υπό διάλυση, κάνουν λόγο μόνο για 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι κυβερνητικές προτεραιότητες περιλαμβάνουν και την παραπέρα "προώθηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων", τάχα... "χωρίς επιβάρυνση ".

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος προσφέρουν πολύτιμη πείρα και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και όλα τα εργατικά σωματεία δεν πρέπει να δείξουν Καμία ανοχή!!! Καμία αναμονή!!!

Βουλευτές, Δήμαρχοι κ.α. που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση στα νοσοκομεία και στην υγεία γενικότερα συμφωνούν και στηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζεται. Κανένας τους δεν μπορεί και δε θέλει να αντιπολιτευθεί τη ΝΔ, ούτε να απαντήσει στην επίθεσή της ενάντια στη δημόσια Υγεία. Ο λαός του νομού μας οφείλει να κάνει δική του υπόθεση τη μάχη αυτή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να παλέψουν για:

  • Ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας σύγχρονων προδιαγραφών και με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΑΜΕΣΑ σε όλες τις Υγειονομικές Δομές του Νομού. (Άνεργοι ιατροί και νοσηλευτές υπάρχουν χιλιάδες)
  • Αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων Υγειονομικών Δομών και δημιουργία εξειδικευμένων Κέντρων. 
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.