ilia24.gr
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 12:17

Ιερά Μητρόπολις Ηλείας:  Ευχές στους επιτυχόντες της ενορίας μας στα Α.Ε.Ι κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019

Αγαπητά μου παιδιά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περίμενα μαζί σας, ως Πνευματικός πατέρας αυτής της Ενορίας, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Mη γνωρίζοντας όμως και φέτος ακριβώς τα ονόματα των εισακτέων εκ της Eνορίας μας, αφού εδώ και δύο χρόνια πλέον δεν δημοσιεύονται δυστυχώς αυτά στον τοπικό μας τύπο στα πλαίσια βλέπετε δήθεν των προσωπικών δεδομένων... σύμφωνα με τον κ. Δαφέρμο και με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της προηγούμενης Κυβέρνησης (δεν καταλαβαίνω όμως το γιατί...), όπου είχαμε την ωραία ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με αναμνηστική Συγχαρητήρια επιστολή, καθώς επίσης να σας προσκομίσουμε και τις ολόθερμες Συγχαρητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, μαζί με μία Καινή Διαθήκη, θα ήθελα να απευθυνθώ από αυτή την θέση, σε όλους όσους δώσατε τον «αγώνα τον καλό» για την εισαγωγή σας, στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της ένδοξης και φιλτάτης Πατρίδας μας.

Ο Θεός αγαπητά μου παιδιά, ευλόγησε τους κόπους σας, τους αγώνες σας, την μελέτη σας και όλες τις προσπάθειές σας και σας χάρισε πλούσια την Θεία ευλογία του, ώστε να αρχίσετε μία καινούργια περίοδο της ζωής σας, γεμάτη οράματα, καθώς επίσης ωραίους αλλά και Θεάρεστους στόχους!!

Στα πρόσωπά σας, φαίνεται η ευτυχία σας, η οποία είναι απαύγασμα της χαράς που έχει πλημμυρίσει τις καρδιές σας. Αυτή η χαρά και η ευτυχία ας είναι ο μόνιμος συνοδός της ζωής σας και στα μάτια σας, να λάμπει πάντοτε η ευφροσύνη και αγαλλίαση του εσωτερικού σας κόσμου.

Όσοι βλέπετε σήμερα το όνειρό σας, να εκπληρώνεται και ετοιμάζεστε ήδη να ανοίξετε τα φτερά σας, για το μεγάλο ταξίδι στους απέραντους ορίζοντες της Γνώσης αλλά και της Επιστήμης, ας έχετε πάντοτε τον Θεόν και Δημιουργό μας, ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ οδηγό στην ζωή σας, θεμέλιο ακλόνητο και «λυδία λίθο» σε κάθε σας επιλογή. Διότι αγαπητά μου παιδιά, χωρίς Εκείνον, η γνώση γίνεται «ψευδώνυμη», η πορεία μας αποδεικνύεται εγωκεντρική και οι δυνάμεις μας παραμένουν ατελείς...

Πάντως να γνωρίζετε ότι ο Ιερέας σας, με τις όποιες ατέλειες, τα λάθη και τις αδυναμίες του,  χαίρεται με την χαρά σας, συμπάσχει στην αγωνία σας για το αύριο, συνοδοιπορεί μαζί σας, στον μακρύ και επίπονο δρόμο της ζωής και στρέφει προς εσάς τις ελπίδες του, μαζί με τους αξιέπαινους γονείς σας, τους εκπαιδευτικούς σας, αλλά και όλους τους οικείους σας, τους οποίους και συγχαίρω διότι συνέβαλαν με οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία σας, για μια τοπική κοινωνία και Ενοριακή κοινότητα, αγιότερη και τελειότερη χάρη στην δική σας, εποικοδομητική και αγωνιστική παρουσία!

Όσα επίσης από τα παιδιά εκ της Ενορίας μας, θεωρούν ότι δήθεν «απότυχαν», σε αυτές τις Παννελλαδικές εξετάσεις, επειδή θα χρειαστεί να ξαναδείτε την επιλογή σας, ή να προσπαθήσετε και πάλι, μην λησμονείτε ότι δώσατε απλώς μία μάχη μέσα στον καθημερινό πόλεμο της ζωής. Μία μάχη, που σας ανέδειξε πιο ισχυρούς, περισσότερο ώριμους, εξοπλισμένους με δύναμη και αντοχή για να κερδίσετε στην συνέχεια με την Χάρη του Τριαδικού Θεού τους ουσιαστικούς αγώνες του ήθους και της αρετής στην συγχυσμένη και παραπαίουσα Ελληνική κοινωνία μας...

Τέλος παιδιά μου, ως Εφημέριος αυτής της μικρής Ενορίας αλλά συνάμα δραστήριας και πάντα δημιουργικής, σας εύχομαι ο ολόψυχα ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του προστάτου και εφόρου μας Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, να φωτίζει πάντοτε και να κατευθύνει τα βήματά σας στην Πρόοδο, την Αρετή, τον Αγιασμό. Πάντοτε να σας ευλογεί και να σας έχει κοντά Του, στην Πηγή της Σοφίας αλλά και της Γνώσεως, έτσι ώστε να προοδεύετε καθημερινά και να οδηγείστε «ΑΠΟ ΔΟΞΕΩΣ ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ!».

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

 

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΑΣ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

 

 

Πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.