ilia24.gr
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 20:26

Πρόσκοποι Ηλείας: Με το σύνθημα «Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο», γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης(

 

Συνέχισαν κι εφέτος, μια όμορφη παράδοση που θέλει κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο, την 22α Φεβρουαρίου, με την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας,

 να συγκεντρώνονται Παλαιοί και εν ενεργεία βαθμοφόροι τους, σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού .Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ''Τετζερέδια του Ζαχαρία'', γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.

Την βραδιά άνοιξε ο Υπαρχηγός της Ένωσης Ανδρέας Γιατράς ,με το καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους και αναγγέλλοντας την ανώτατη Προσκοπική διάκριση, το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που απονέμεται στον κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ''για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες σας στον Ελληνικό Προσκοπισμό, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας. Η επίδοση του Μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Τελετή, με την ευκαιρία του εορτασμού της
«Ημέρας Σκέψης» '', όπως περιγράφεται στην επιστολή του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Αναφέρθηκε στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας, από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο συνάντησης ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.

Κατόπιν, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Στο χαιρετισμό του, ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα ,  ''είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο.....περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα, ''Πρεσβευτές του Καλού'', φέτος μάλιστα που γιορτάζουμε τα 110 χρόνια Ζωής και Προσφοράς .Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή του για την απονομή του ''Αργυρού Φοίνικα'', την οποία ,όπως είπε,την οφείλει τόσο στην μακρόχρονη, συνεχή δική του Προσκοπική δουλειά,όσο και στη συλλογική προσπάθεια που έγινε διαχρονικά από τους Προσκόπους του Πύργου και της Ηλείας και είχε την τύχη να ηγείται .

Κατόπιν,ο παλαιός Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ.Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής'' Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψη  ς δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ' όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα, παρά τις διαφορές φυλής, πεποιθήσεων, πολιτιστικής και οικονομικής παράδοσης, μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και τους ίδιους σκοπούς, οικοδομώντας ένα καλύτερο ''αύριο'' για όλους .Επισήμανε τέλος τις μάστιγες της εποχής για την Νεολαία[ναρκωτικά,μπούλιγκ κλ]γιατα οποία ο Προσκοπισμός έχει τις λύσεις.

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ.Θ.Αυγερινοπούλου, Δ.Καλαματιανός

Μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δημ.Μαναράκης καθώς και η Περ/κη Έφορος Δ.Ε Πελ/σου κα Ισμ.Κρεμμύδα..
Τιμήθηκαν οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου] Παναγ.Παυλόπουλος[ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας], Αθαν.Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Ανδρέα Νικολακόπουλου[Βουλευτή ], Γιάννη Παπαδημητρίου [Αντιδήμαρχο], Νίκο Κατσαρό[Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου] αντίστοιχα. Οι τιμηθέντες, αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την τιμή, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη του Προσκοπισμού τόσο στην νεολαία όσο και στο κοινωνικό σύνολο με την εθελοντική τους δράση

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική όντως  ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .Ήταν επόμενο λοιπόν, να  δημιουργήσουν  μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχή όλων ,μετά το πέρας, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, να διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.

Στην λαχειοφόρο ,για την οποία προσέφεραν οι έμποροι και επαγγελματίες πλούσια δώρα, όλοι πήραν αρκετά, σαν ανάμνηση της θαυμάσιας βραδιάς.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους (πέραν των προαναφερθέντων),τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος,ο Δημ.Σύμβ.κ.Θεοδ.Ντοάς, η εκπρ/πος της ΣΕΤΤΗΛ κα Ευγενία Χριστοπούλου ,η δημ.συμβ.Μάγδα Σουρμελίδη,,ο πρόεδρος Εμπόρων Κατακόλου κ.Διον.Μπουλούτας, ο Πρόεδρος Χρωμάτων Ήλιδας κ.Παύλος Αυγερινόπουλος, ο πρώην Δ/της Γ.Ν.Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος, ο υπαρχηγός της Ένωσης κ.Παναγ.Καλαμπρέζος, ο αντιπρ/ρος εα κ.Δημ.Λόλας, οι πρώην Τοπικοί Έφοροι και διατελέσαντες Αρχηγοί, κκ Θύμιος Κολοκοτρώνης, Στάθης Καννής, Βασιλης Παναγόπουλος, Αργ.Σαλπέας, Νίκος Καλαμπρέζος, Κυριάκος Γούναρης και Βασ.Ρασούλης[Αμαλιάδα], Νίκος Αλεξανδρόπουλος [Ζαχάρω], Αγγελος Παναγιωτακόπουλος [υπευθ. ασφ.Λιμένος Κατακόλου], Κώστας Σκουλαρίκος, Κωνστ.Παπαδόπουλος, Ακρ.Ρέβελου, Γιώργος Σταθόπουλος, Γιωργ.Ηλιόπουλος, Λεοντιος Χαραλαμπίδης, κα , οι βαθμοφόροι Γεωργ. Καραμάνης ΑΣ Πύργου, Παναγ.Καρακίτσος, ,με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία βαθμοφόρων, μέλη της Επιτροπής γονέων  και δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι.

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Α3

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Α3

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Β1

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Β1

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Γ

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Γ

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Η

ΩΩΩΩΩΩ-ΗΜΕΡΑ-ΣΚΕΨΗΣ.Η

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.