ilia24.gr
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 11:49

Χειρουργεία καταρράκτη για πρώτη φορά στον Πύργο, για τους Ηλείους ασθενείς

Βλέπουν «Φως» στον τόπο τους!

 

Από τον Νοέμβριο, αντί της μετανάστευσης θα έχουν και αυτήν  την επιλογή

Την έναρξη συνεργασίας με χειρουργό οφθαλμίατρο ώστε να γίνονται, για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο του Πύργου εγχειρήσεις καταρράκτη, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κ. Διαμαντόπουλος, αντί του τυπικού απολογισμού της νέας διοίκησης, ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων.

Είναι γεγονός ότι ο προγραμματισμός χειρουργείων για τον καταρράκτη στο Νοσοκομείο του Πύργου, έρχεται να απαντήσει σε ανάγκες εκατοντάδων Ηλείων ασθενών ( και των συνοδών συγγενών τους) που ταλαιπωρούνται όλα αυτά τα χρόνια, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα υγείας τους, σε μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες της Πάτρας και της Αθήνας, συχνά μάλιστα σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να «βρουν το φως τους»! Πέρα από την σωματική ταλαιπωρία και την ψυχολογική κόπωση, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους υφίστανται και σημαντική οικονομική αιμορραγία, ακόμα και όταν χειρουργούνται σε δημόσια νοσοκομεία εκτός νομού, καθώς αυξάνονται υπέρμετρα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και σίτισής τους προκειμένου να χειρουργηθούν για μια εγχείρηση που παρότι είναι σημαντική για τον ίδιο τον ασθενή,  θεωρείται συνήθης,  εγχείρηση ρουτίνας θα λέγαμε, για άτομα μιας κάποιας ηλικίας.   

    

   Κ. Διαμαντόπουλος : Να μειώσουμε την μετανάστευση ασθενών

     diamantopoulos.okana.nosokomeio.purgou5

diamantopoulos.okana.nosokomeio.purgou5
                                                                                                                                                

«Ένα περίπου χρόνο πριν αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας. Στρατηγικός μας στόχος  ήταν η σταθεροποίηση του συστήματος υγείας στο νομό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δε μας αρκεί όμως μόνο αυτό. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κάλυψη των απαιτήσεων ενός εφημεριακού προγράμματος. Είχαμε  μιλήσει τότε για ανασυγκρότηση και «διεύρυνση» του συστήματος, είπε ο κ. Διαμαντόπουλος και συνέχισε :

Σήμερα, αντί απολογισμού  όπως θα επέβαλλαν ίσως οι συμβατικοί κανόνες επικοινωνίας, ανακοινώνουμε μια συνεργασία.  Και συγκεκριμένα με τον κ. Νικόλαο Τσούλο, Χειρουργό Οφθαλμίατρο, Επιμελητή B’ της Οφθαλμολογικής Κλινικής του  Γενικού Νοσοκομείου Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας».  Η συνεργασία αυτή αφορά  τη διενέργεια χειρουργείων καταρράκτη για πρώτη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Στόχος μας δεν είναι μόνο να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει  η συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα. Προτεραιότητά μας είναι και η μείωση στο μέτρο του δυνατού του κύματος εσωτερικής μετανάστευσης για αντίστοιχες επεμβάσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες  μονάδες της Πάτρας και της Αθήνας. Προσθέτουμε μια ακόμη επιλογή. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε αποκλειστικά την καθημερινότητα της  λειτουργίας μας. Παράλληλα βαθαίνουμε τη συνεργασία με όμορους υγειονομικούς σχηματισμούς ενσωματώνοντας γνώση και εμπειρία.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δουλεύεται  εντατικά και μεθοδικά τους τελευταίους μήνες. Πριν το δημοσιοποιήσουμε θέλαμε να σιγουρέψουμε κάθε λεπτομέρεια που αφορούσε την υλοποίησή του με απόλυτο κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

  • Ελέγξαμε και επιβεβαιώσαμε την αξιοπιστία του μικροσκόπιου που βρίσκεται στο χειρουργείο σημερινής αξίας 70  χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν ποτέ.
  • Ενεργοποιούμε στο κλειστό τμήμα του 3ου ορόφου θάλαμο προεγχειρητικής και μετεγχειρητικής νοσηλείας, ο οποίος και θα διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό.
  • Ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες ο διαγωνισμός για το μηχάνημα φακοθρυψίας και τα αναλώσιμα του χειρουργείου.
  • Στο πεδίο της νοσηλευτικής διαχείρισης ήδη έχει βρεθεί το προσωπικό που θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα στο χειρουργείο και τη νοσηλεία. Ο Προϊστάμενος του Χειρουργείου έχει επισκεφθεί το  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών     « Ο Άγιος Ανδρέας»  για  να δει από κοντά  τέτοια χειρουργεία και να εκπαιδεύσει το προσωπικό.

Ο χρόνος έναρξης  του ιατρείου καταρράκτη  προσδιορίζεται για τη τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου και των χειρουργείων για τις αρχές Νοεμβρίου.

Τα βήματά μας είναι μικρά και σταθερά. Διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε με όρους ασφάλειας και ποιότητας, αξιοποιούμε υπάρχουσες υποδομές που βρίσκονταν σε «αγρανάπαυση», εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με όμορους υγειονομικούς σχηματισμούς, ενισχύουμε το ρόλο της μονάδας στον υγειονομικό χάρτη. Αυτό που προσδιορίζει τις κινήσεις μας είναι ο σεβασμός στον ασθενή.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου αλλάζει…», κατέληξε.

 nos katarraktis s

nos katarraktis s

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΤΣΟΥΛΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ  Β΄ ΕΣΥ  ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΝΠ ΄΄Ο Αγιος Ανδρεας’’

Γεννηθείς το 1971 στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας.

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών.

 Ειδικεύτηκα στην οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ΄΄Παναγιά η Βοήθεια΄΄ (4 έτη)

Από το 2012 υπηρετώ ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος με θέση επιμελητού Β’ ΕΣΥ στην οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  ΄΄Ο Άγιος Ανδρέας΄΄

Στην μέχρι τώρα χειρουργική μου πορεία έχω διεξαγάγει με επιτυχία πάνω από 1000 χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν διεκπεραιωθεί με την σύγχρονη τεχνική της φακοθρυψιας από μικρή  τομή.

Εκατοντάδες άλλες χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν το γλαύκωμα, ενδουαλοειδικες εγχύσεις, παρεκτοπισεις ενδοφακων,  πτερύγιο, χαλάζιο, μορφώματα και παθολογία των βλέφαρων και της επιφάνειας του οφθαλμού καθώς και χειρουργική αποκατάσταση οφθαλμικού τραύματος. Γνωστής επίσης της εξωπεριφακικης και ενδοπεριφακικης χειρουργικής εξαίρεσης του καταρρακτικου φακου.

Συμμετοχή σε οφθαλμολογικά συνέδρια, κλινικά φροντιστήρια και πειραματικά χειρουργεία προσθίου και οπίσθιου ημιμορίου.

Πτυχιούχος αγγλικής γλώσσης.

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.