ilia24.gr
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 20:18

Σε ρυθμούς Black Friday και η Ηλεία- ΦΩΤΟ

Στους ρυθμούς της Black Friday κινούνται χθες πολλά εμπορικά καταστήματα, με τον εμπορικό κόσμο να αναμένει τόνωση του τζίρου και τους καταναλωτές να προσβλέπουν σε αγοραστικές ευκαιρίες και προσφορές.

Ως Black Friday επινοήθηκε στη δεκαετία του 1960 και ορίζεται η τελευταία Παρασκευή του μήνα Νοεμβρίου, εκτός εάν συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του μήνα, όποτε μεταφέρεται, όπως φέτος. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει πως η Black Friday σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και δεν αποτελεί τακτικές εκπτώσεις αλλά προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική.

Έτσι, αυτή η  «Μαύρη Παρασκευή» εφαρμόζεται για 3η χρονιά στην Ηλεία, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες, εκτός των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, που επέλεξαν να συμμετέχουν. Το ilia24 σε έρευνα που έκανε εν όψει της ημέρας , από νωρίς το πρωί, εξασφάλισε φωτογραφίες και δηλώσεις κάποιων εκ των ιδιοκτητών καταστημάτων, αλλά και υπευθύνων μεγάλων καταστημάτων  στον Πύργο, που δέχτηκαν πλήθος κόσμου, ενώ ειχαν ενημερώσει με αφίσες, διαφημίσεις και προαναγγελίες στις βιτρίνες τους, το καταναλωτικό κοινό για τη συμμετοχή τους στην «Μαύρη Παρασκευή» και διέθεταν  μέρος ή το σύνολο των προϊόντων τους με εκπτώσεις της τάξεως του 20-30 και 40%. Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που διέθεσαν προϊόντα με έκπτωση 50, αλλά 80% από την αρχική τιμή, «πλησιάζοντας» έτσι σε αυτό που προστάζει η μέρα. Την «τιμητική τους» είχαν κυρίως τα καταστήματα με ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, ενώ γενναίες εκπτώσεις έκαναν και τα καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και δώρα.

Αυτή η Παρασκευή, αν και «Μαύρη» έφερε χαμόγελα σε κάποιους ιδιοκτήτες στην αγορά και την ελπίδα για ακόμα περισσότερα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενόψει των Χριστουγέννων, για τα οποία ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα, πρώτος εξ’ αυτών, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Αθανασόπουλος Cosmetics»  Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, που φάνηκε αισιόδοξος και όπως μας είπε τα καλλυντικά δεν πτοούνται απ’ την κρίση, μέρες ετοιμάζουν στην επιχείρησή του τις τιμές για τη Black Friday, έτσι ώστε να διατίθενται στο αγοραστικό κοινό άκρως προσιτές τιμές και όχι μόνο για την συγκεκριμένη μέρα, όπως μας είπε ο ίδιος, «οι προσφορές ίσχυαν απ΄ την προηγούμενη και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη, στο μαγαζί επικρατούσε το αδιαχώρητο…».

Ένας ακόμα νέος επαγγελματίας, που δήλωσε αρκετά αισιόδοξος και ανέφερε πως η φετινή Black Friday είχε μεγαλύτερη απήχηση από τα προηγούμενα χρόνια στο κατάστημά του είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του καταστήματος «Dust & Cream», ενώ μας ενημέρωσε πως οι προσφορές ήταν ιδιαιτέρως συμφέρουσες, αφού ήταν -25% εως και -70% από την αρχική τιμή όλα τα προϊόντα.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε και στο κατάστημα του Public στον Πύργο, που είχε εξίσου καλες τιμές και ο κόσμος έσπευσε  να αδράξει την ευκαιρία, αφού όπως μας δήλωσε η υπεύθυνη και σύμβουλος πωλήσεων του καταστήματος, Μαρία Ίσσαρη, οι προσφορές αγγίζουν το 50 και το 80 % και πως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να αγοράσουν και τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους .

Μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους και στο κατάστημα «ΠΑΡΡΑΣ», που κ εκεί φαινόταν να υπάρχει μεγάλη ζήτηση απ’ τον κόσμο και τις απογευματινές ώρες ακόμα περισσότερη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ιωάννα Παρρά, που φαινόταν ιδιαιτέρως αισιόδοξη για την έκβαση της συγκεκριμένης εκπτωτικής ημέρας και το κατάστημά τους.

Για τα είδη ρουχισμού μας ενημέρωσε η κα Αλεξάνδρα Σπηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια  του ομώνυμου καταστήματος ΑLEXANDRAS FASHION, για τις πολύ συμφέρουσες εκπτώσεις που έχει το κατάστημά της σε όλα τα είδη που παρέχουν, όπως τόνισε.

Κάποιοι άλλοι δεν είδαν τον κόσμο που προσδοκούσαν στα καταστήματά τους, ένας εξ’ αυτών ήταν και ο ιδιοκτήτης του ΒΟΝΕΥ , κ. Γιώργος Δούνιας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων στο ilia24.gr «Δεν είχαμε την αναμενόμενη κίνηση, οι τιμές μας ούτως ή άλλως είναι αρκετά χαμηλές κ λόγω της ημέρας τις «κατεβάσαμε» ακόμα περισσότερο.. Τα πολυκαταστήματα ήταν αυτά που έκαναν τον μεγαλύτερο ντόρο και δούλεψαν. Δεν υπάρχουν χρήματα, γι’ αυτό και ο κόσμος δεν αγοράζει, αν υπήρχε , θα υπήρχε κίνηση και σε όλη την αγορά …».

πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.