ilia24.gr
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 10:11

Τα πυροδάνεια να συμπεριλαμβάνονται στο νέο «εξωδικαστικό» με ειδική διάταξη για ρύθμιση 300 δόσεων

 

Του ΣΠΗΛΙΟΥ ΑΓΓ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προέδρου Της Ομοσπονδίας

Επιχειρηματιών Ελλάδος

 

 

                                                                                    Πύργος, 12-11-2019

 

 Προς

                                                                        - Υπουργό Οικονομικών

                                                               κ. Χρήστο Σταϊκούρα

                                                                        -Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                              κ. Σπυρίδων-Άδωνη Γεωργιάδη  

                                                             -Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής

                                                              κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Κύριοι Υπουργοί

Είναι επιτακτική ανάγκη να  αναλάβετε άμεση  δράση για την ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων, που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να δώσετε λύση εφαρμόσιμη για τον επιχειρηματικό κόσμο.

 Στην νέα τροποποιήση του εξωδικαστικού μηχανισμού που απλουστεύει την γραφειοκρατεία, πρέπει να συμπεριληφθούν και τα πυρόπληκτα δάνεια, με ειδική διάταξη.

Μόνο έτσι οι δοκιμαζόμενοι άνθρωποι της αγοράς, απο τις καταστροφικές πυρκαγιές και την  δεκαετή  οικονομική κρίση, έχουν ελπίδα να επιβιώσουν, διαφορετικά θα οδηγηθούν (ήδη οδηγούνται), σε οικονομικό (αλλά και σε περιπτώσεις δυστυχώς) και φυσικό  αφανισμό.

Με την  αλλαγή του εξωδικαστικού μηχανισμού παρέχεται η ευκαιρία, να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα, που επί σειρά δώδεκα ετών κρατά σε ασφυξία  την αγορά.

Η ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά  και η καταβολή των τρεχούμενων οφειλών, αποτελούν ένα δυσεπίλυτο  πρόβλημα για τους επαγγελματίες , για  να καταστούν  συνεπείς στην τήρησή τους(  των ρυθμίσεων ).

Η οικονομική κρίση που έχει καταβάλει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, έχει αποσαθρώσει τον κόσμο της αγοράς.

         Είναι αναγκαίο να γίνει κατανοητό ότι η  ανάνηψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,(μάλιστα σε ένα  εντεινόμενο διεθνές ανταγωνιστικό πεδίο, που τις πιέζει ακόμη περισσότερο), περνά από μια σειρά αποφασιστικών κινήτρων  που πρέπει να δώσει η Πολιτεία, με πρώτο και κύριο την επιμήκυνση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων, σε συνδυασμό με ταυτόχρονη διαγραφή τόκων, ώστε να  μπορέσουν ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Στην λογική αυτή  και τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του Δημόσιου ,πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο εξωδικαστικό μηχανισμό που ετοιμάζεται, με ειδική διάταξη και να τους δωθεί το ανώτερο περιθώριο εξόφλησης των 300 δόσεων(σε συνάρτηση με το οφειλόμενο ποσό). Διαγραφή ποσοστού των τόκων και επιτόκιο 2%,όπως στα στεγαστικά πρώτης κατοικίας.

Είναι ευκαιρία να δοθεί μια βιώσιμη λύση μέσω της ένταξης των πυρόπληκτων δανείων στον νέο καταρτιζόμενο εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ο επιχειρηματικός κόσμος που εκτός  από την γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία, χτυπήθηκε ανελέητα και από τις πυρκαγιές σε όλη την χώρα, έχει πρόσθετο δυσθεώρητο φορτίο να σηκώσει.

Οφείλει το κράτος να προβεί σε μια δίκαιη παρέμβαση   και όχι να  «τιμωρήσει επιπρόσθετα»  τον πολύπαθο επαγγελματία ,μετά  και τις φυσικές καταστροφές που τον λεηλάτησαν.

Κύριο Υπουργοί

Εσείς που έχετε άρρηκτους δεσμούς με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος και το μονόδρομο της αντιμετώπισής του.

Καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις  δεν κατάφερε να θεωρήσει το πρόβλημα στην ολότητά του, ώστε να επιχειρήσει μια  ολοκληρωμένη βιώσιμη αντιμετώπιση του ,παρά αρκέστηκαν σε αποσπασματικές υποσχέσεις.

Κύριοι Υπουργοί

ΤΟΛΜΗΣΤΕ.!

Μια τέτοια θαρραλέα αντιμετώπιση από μέρους σας θα στεφθεί από σίγουρη επιτυχία, που θα δώσει ανάσες σε χιλιάδες συμπατριώτες μας, αλλά και θα κινήσει και την οικονομία συνολικότερα.

Με τον τρόπο αυτό οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα είναι συνεπείς και τα κόκκινα δάνεια τους θα αποκτήσουν την κανονικότητα , που είναι και ζητούμενο για το τραπεζικό σύστημα και την εθνική οικονομία.

Εν αναμονή των ενεργειών σας

                                                                                                                             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΓΓ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.