ilia24.gr
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 17:13

Κώστας Τζαβάρας: Ημέρα απολογισμού γι' αυτούς που μας οδήγησαν στο αχρείαστο τρίτο μνημόνιο

"Αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία (και) ενώ είχαν πρόγραμμα πολιτικό, κυβερνηνικό να διαγράψουν οτιδήποτε είναι μνημονιακό, μας οδήγησαν σε ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο,

αυτοί τουλάχιστον σήμερα έπρεπε να κάνουν τον απολογισμό τους, με βάση τη γενική αρχή της λογοδοσίας", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Αυτοί που πήραν την εντολή να κυβερνήσουν τον τόπο και που ισχυρίζονται ότι σήμερα περνάμε μέσα από μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια στην κανονικότητα, αυτοί σήμερα πρέπει να μας πουν τι από αυτά τα προβλήματα που αποσκοπούσε να λύσει το τρίτο μνημόνιο έχουν επιλυθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας πως "δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει επιλυθεί κανένα".

Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων εφόσον έρθει στην εξουσία, με δεδομένο το οικονομικό περιβάλλον, όπως το περιγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζαβάρας απάντησε πως αυτό που επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι "οι στρεβλώσεις, η ασφυξία, που έχει προκληθεί στην οικονομία από την υπερφορολόγηση και από την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι όσο δεν παράγεται νέος πλούτος δεν είναι δυνατόν να έχουμε ουσιαστική μείωση της ανεργίας, ουσιαστική επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας και όσο ζούμε κάτω από αυτές τις ιδεοληψίες δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον γι' αυτόν τον τόπο" και επισήμανε ότι "ένας από τους τρόπους με τους οποίους έχει αντιληφθεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πρέπει άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση να προχωρήσει είναι η μείωση της υπερφορολόγησης και η τοποθέτηση της οικονομίας σε μια άλλη λογική".

Χαρακτήρισε δε "εξοργιστικό" το ότι, όπως είπε, σήμερα στην Ελλάδα επιβραβεύεται η αεργία, "μέσα από τα επιδόματα, που σκοπό έχουν να δημιουργούν ένα κομματικό κυβερνητικό στρατό νέων ανθρώπων, που κάθονται στα καφενεία των χωριών τους, παίρνουν τα 200 ευρώ επίδομα και το ένα κατοστάρικο τα εφόδια-τρόφιμα και λένε μια χαρά είμαστε, δεν χρειάζεται σ' αυτή τη ζωή να προσπαθούμε να εξελίξουμε την πορεία μας μέσα από την εργασία".

Κληθείς να εκτιμήσει τον χρόνο των εκλογών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι εκλογές, με βάση το σύστημα που υπάρχει, πριν από τη λήξη της θητείας μόνο ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν, όμως, όπως είπε, "μετά την εθνική τραγωδία που ζήσαμε στο Μάτι, αυτή η κυβέρνηση έχει στερηθεί κάθε ηθικής και ουσιαστικά πολιτικής βάσης για να κυβερνάει τον τόπο, ουσιαστικά, δηλαδή, έχει ξεπέσει και από εδώ και πέρα πιστεύω με το άνοιγμα της Βουλής δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο".

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζαβάρας είπε -μεταξύ άλλων- πως η Νέα Δημοκρατία "έχει κάνει την αλήθεια, ελπίδα" επισημαίνοντας πως "αυτό που διακηρύσσουμε ως πρόγραμμα κυβερνητικό δεν είναι τίποτα άλλο από την αλήθεια που μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικότητα ή την πραγματικότητα που μπορεί να αποκαλύψει την αληθινή της όψη, αυτό δηλαδή που κρύβει συστηματικά η κυβέρνηση".

Υπογράμμισε δε πως αυτό που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι "μια ρεαλιστική, ζυγισμένη και πολύ καλά κοστολογημένη κατεύθυνση ενός κυβερνητικού έργου, που πράγματι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η διέξοδος που όλοι περιμένουμε. Πρέπει να φύγουμε προς το μέλλον με συγκεκριμένα βήματα που θα ενισχύουν τους μηχανισμούς τους οικονομικούς μηχανισμούς, παραγωγής νέου πλούτου".

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι "δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία και να παίρνει τον ήδη υπάρχοντα πλούτο από εκείνους οι οποίοι έχουν και να τον μοιράζει, μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους, σε εκείνους οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν για λόγους που αφορούν αναπηρία, κοινωνική ανέχεια, αλλά σε εκείνους οι οποίοι τυχαίνει να βρίσκονται πολύ κοντά στους τόπους, όπου ασκείται η κυβερνητική εξουσία".

*Τη συνέντευξη πήραν ο Κώστας Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.