ilia24.gr
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 20:01

  Ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Ηλείας του συνδυασμού του- ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με… αρχή από την Ηλεία!-ΦΩΤΟ

 

«Πιστεύω πολύ στους ανθρώπους του συνδυασμού μας. Είναι δικοί σας άνθρωποι.

Είναι οι άνθρωποι που θα μεταφέρουν σε όλη την Ηλεία το μήνυμα της ανάγκης που υπάρχει να σπάσουμε τα δεσμά της υστέρησης. Να αλλάξουμε εποχή!».

Με αυτά τα λόγια παρουσίασε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους Ηλείας, της παράταξης «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ», ο Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, στον Πύργο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, παρουσίασε 14 γυναίκες και άνδρες που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας, που προέρχονται από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας και είναι γνωστοί στον πολιτικό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους χώρο.

Στον κατάμεστο χώρο του «Θεματικού Πάρκου Ξυστρή», ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού αποτελούν τους αγγελιοφόρους των μηνυμάτων του συνδυασμού, ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τους αγγελιοφόρους των μηνυμάτων της τοπικής κοινωνίας προς τον συνδυασμό, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

«Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μου ζήτησε απλά να εκπροσωπήσω τη Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Ελλάδα. Μου ζήτησε να εκπροσωπήσω την ανάγκη της αλλαγής που έχουν ανάγκη, όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Δεν με νοιάζει εάν είστε δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι. Δεν με ενδιαφέρει τι ψηφίσατε πέρυσι και πρόπερσι. Δεν κοιτάζω τους ανθρώπους στις κομματικές ταμπέλες. Τους κοιτάζω μόνο στα μάτια…» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε συνοπτικά και στον σχεδιασμό του για την «επόμενη μέρα» στην Ηλεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου, η Δυτική Ελλάδα θα επιλέξει… ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΤΗΣ  ΗΛΕΙΑΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το μέλλον της Ηλείας υπακούει στο τρίπτυχο: Πολιτισμός – Τουρισμός – Αγροτική Παραγωγή και ότι ο σχεδιασμός του συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα στοχεύει στην ανάδειξη των σημαντικών πλεονεκτημάτων κάθε νομού, κάτι που όμως εντάσσεται σε ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και των τριών νομών της Περιφέρειας. 

«Ας φανταστούμε τη Δυτική Ελλάδα ως ένα άρμα στον αρχαίο ιππόδρομο, με τρία άλογα. Το κάθε άλογο είναι ξεχωριστό. Έχει διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικές δυνατότητες και αδυναμίες.  Αν εκπαιδεύσουμε ξεχωριστά το κάθε άλογο και τις δυνατότητές του, ενώ παράλληλα φροντίσουμε να το εντάξουμε αρμονικά στο σύνολο, τότε το άρμα θα τρέξει γρήγορα. Θα κερδίσει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε αραμπά. Θα κολλάει στο χώμα και τις λάσπες. Και η Δυτική Ελλάδα λοιπόν, είναι… αραμπάς. Ενώ διαθέτει άλογα κούρσας, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή μεταχειρίζεται τη Δυτική Ελλάδα ως… κάρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικεύοντας στην Ηλεία, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε: «Δεν είμαστε απλά η Δυτική Ελλάδα.

Είμαστε η Ολυμπιακή Περιφέρεια», σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να μην έχει αξιοποιηθεί το παγκόσμιο brand της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Ολυμπία, πρέπει να ντύσει την τουριστική μας προβολή. Και επίσης, να αποτελέσει το έμβλημα και το όνομα, δράσεων, αλλά και προϊόντων» πρόσθεσε.

Ακόμα, χαρακτηρίζοντας την Ηλεία ως το νομό της χώρας με τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες, σημείωσε ότι ως νέα περιφερειακή Αρχή, αφενός θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια. Μεταξύ άλλων, ανέφερε την προβολή στους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς του πλανήτη, όπως το Lonely Planet, προσκλήσεις προς μουσικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, αλλά τη διαμόρφωση μίας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία «κάθε επισκέπτης, θα μπορεί να βρίσκει πτήσεις και δρομολόγια πλοίων και λεωφορείων, αλλά και δωμάτια ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να επισκεφθεί την περιοχή»

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης, εστιάζοντας στην πρωτογενή παραγωγή, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ηλεία μπορεί να θρέψει όλη την Ελλάδα! Εμείς θέλουμε να μπορεί να θρέφει… μόνο τη μισή. Και τα υπόλοιπα να τα εξάγουμε». Και αρθρώνοντας συνοπτικά το πρόγραμμά του, μίλησε για προστασία της παραγωγής και διαρκή ενημέρωση των παραγωγών, ώθηση δημιουργίας νέων συνεργατικών σχημάτων, ακόμα και μεταξύ παραγωγών και συλλόγων και από τους τρεις νομούς, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ αγροτικών και τουριστικών φορέων της περιοχής, δημιουργία αγροτικού ΚΕΠ, αλλά και τοπικού οργανισμού Προώθησης των Εξαγωγών. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη τυποποίησης τοπικών προϊόντων και μάλιστα, σε ταμπελάκια που θα μπορούν να αναγράφουν «προϊόν της Ολυμπιακής γης» ή κάτι παρόμοιο.

«Αρκετά χρόνια ζήσαμε το… σούρουπο στον τόπο μας.  Ήρθε η ώρα να ζήσουμε και το ξημέρωμα!» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

 

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.