ilia24.gr
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 09:48

Ενημέρωση για τα έργα στου Καϊάφα και οι «μετά Χριστόν προφήτες»

 

 Του Μάκη Μπαλαούρα

 

Πολλοί αναμασώντας δημοσιεύματα άλλων, υποδύονται τώρα τους «μετά Χριστόν προφήτες» για όλα τα μεγάλα και εκκρεμή προβλήματα του Νομού μας, λες και δεν υπάρχει παρελθόν δράσης και προώθησης των προβλημάτων.

   Δεν επιτρέπονται πια μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα…  

  Ας βάλουμε, λοιπόν, σε τάξη ένα από αυτά που συζητιόνται πρόσφατα, όπως τα Λουτρά Καϊάφα, που είναι το τελευταίο παράδειγμα «ιδιοποίησης», χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις από αιρετούς, με οδηγό τον «αυτόματο πιλότο».

Α. Πιο συγκεκριμένα: Την 1/9/19, λίγες μέρες πριν τη κάθοδο του κ. Θεοχάρη, είχα γράψει αναλυτική ενημέρωση με τίτλο «Από τα άσχημα στα καλά μαντάτα για Καϊάφα», για την πορεία των εργασιών στα Λουτρά. Εκεί σημείωνα, πέραν των 3 φάσεων της εκτέλεσης του μεγάλου έργου, «..επειδή το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ,  θα το εξετάσει η Διαχειριστική Αρχή μέχρι τον Οκτώβρη. Επομένως, στη χειρότερη, το πολύ τον Νοέμβρη, να γίνει η έναρξη εργασιών».

Β. Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, επισκέφτηκε, στις 19/9/19, ως τουρίστας, τα Λουτρά. Στις δηλώσεις του απλά εκθείασε την υπέροχη φύση! Όλοι όμως οι αιρετοί (Βουλευτές, Περιφερειάρχης κτλ), (αλλά και δημοσιογράφοι), ζαλισμένοι από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του, ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ που ξέχασαν να τον ρωτήσουν αν ξέρει για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ με συνολικό κόστος 17 εκατομμυρίων, αν ξέρει πως τρέχουν οι διαδικασίες για τα έργα της α΄ φάσης, ζητώντας του να βοηθήσει για να επισπευσθούν… Ίσως, για να μη γίνω άδικος, μπορεί να μην εντυπωσιάστηκαν τόσο από τον κ. Θεοχάρη, αλλά να είχαν άγνοια. Όμως, άγνοια (υπάρχουσας) ενημέρωσης και διαδικασιών για τον τόπο και τους πολίτες, δεν συγχωρούνται. Ουδείς, πέραν της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε την κοροϊδία, βγάζοντας ανακοίνωση, στις 22/9/19, με τίτλο «Τι ξέχασε ο υπουργός Τουρισμού»!

Για να μάθουν και οι αιρετοί: Πότε αρχίζουν τα έργα

Μετά από τρέξιμο και πίεση προς ΕΤΑΔ, η ενημέρωση είναι:

1.Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρία ΑΕΤΕΘ με την απόφαση 5592/19.9.19 της ΕΤΑΔ.

  1. Επειδή το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, η ΕΤΑΔ στις 18/10/19 το υπέβαλε για έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή.
  2. Όταν τέλειωσαν τα παραπάνω, προχθές στις 12/11/19 η ΕΤΑΔ ζήτησε και η ΑΕΤΕΘ κατέθεσε τα δικαιολογητικά που της ζητήθηκαν για την κατακύρωση του Διαγωνισμού.
  3. Χθες, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΤΑΔ θα γνωμοδοτούσε επί των δικαιολογητικών.
  4. Μετά την γνωμοδότηση, ο ανάδοχος θα προσκομίσει Εγγυητική Επιστολή και Ποινικά Μητρώα και θα κληθεί για την υπογραφή της Σύμβασης.
  5. Αμέσως μετά, όπως με διαβεβαίωσε η εταιρία ΑΕΤΕΘ, είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως τα έργα.
  6. Εκτιμώμενη χρονική διάρκεια για έναρξη 15-30 μέρες.

Δεν έδειξαν ενδιαφέρον οι αιρετοί

  Η τότε κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν το νερό στο αυλάκι, με την έναρξη της α΄ φάσης του έργου. Όπως σημείωνα τον Σεπτέμβρη, «από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη Β’ και τη Γ’ φάση του έργου, εξασφαλίζοντας τους αναγκαίους πόρους, που ελπίζω να μη τους κόψει η κυβέρνηση της ΝΔ, διοχετεύοντάς τους αλλού…». Τέλειωνα με την ευχή «να το παρακολουθήσουν και να πιέσουν για να προχωρήσουν τα έργα, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού…».

  Τελικά, έκαναν κάτι; Προφανώς τίποτα. Ούτε επίσκεψη ούτε καν τηλέφωνο στην ΕΤΑΔ! Μόνο φωτογραφίες ή λογοκλοπές, για το θεαθήναι, που δεν προσφέρουν κάτι στον τόπο!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.