ilia24.gr
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 17:48

Έφη Γεωργοπούλου: ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ  Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ  κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

     Ε, βέβαια αφού τα βρήκε όλα έτοιμα η κ. Αυγερινοπούλου επαίρεται ότι αυτή πρωτοστάτησε και ξεμπλόκαρε τα έργα στον Καϊάφα και κατηγορεί τον  ΣΥΡΙΖΑ για κωλυσιεργία.

Τους λόγους ότι "γίνονται εύκολα αντιληπτοί" όσον αφορά τις καθυστερήσεις δεν τους εξηγεί στους Ηλείους πολίτες. Όπως άλλωστε δεν μας εξηγεί γιατί επί των ημερών της δικής της κυβέρνησης δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον να πραγματοποιηθούν νέες μελέτες για να μην χαθεί  το ΕΣΠΑ των 8.055.000€ (κι όχι 7 εκ. όπως λανθασμένα αναφέρει η κ. Αυγερινοπούλου) που είχε εγκριθεί. Διότι οι μελέτες που είχαν γίνει από την τότε διοίκηση της ΕΤΑΔ δεν έπαιρναν έγκριση από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση γιατί τα έργα που προβλέπονταν δεν ήταν συμβατά με τον χαρακτήρα της περιοχής ως Νατούρα 2000.

      Για την ιστορία του θέματος πρέπει για άλλη μια φορά να ενημερώσω ότι έγιναν  από την αρχή νέες μελέτες, με τη συνεργασία της ΕΤΑΔ των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομίας, Τουρισμού καθώς και υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ακολούθησε ένας μαραθώνιος επισκέψεων, αυτοψιών και σκληρής δουλειάς εκ μέρους όλων των παραπάνω υπηρεσιακών παραγόντων για να ολοκληρωθεί ο φάκελος για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζω ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ  τον Ιανουάριο του 2018 για 5 εκ ευρώ στα πλαίσια της  Ανταγωνιστικότητας και αυτό ήδη είχε ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας στον τρόπο σύνταξης του φακέλου προκειμένου  να λάβει έγκριση.

       Εξ άλλου από τον Σεπτέμβρη του 2019 είχα ανακοινώσει ότι μετά τη διαγωνιστική διαδικασία είχε ανακηρυχθεί ο προσωρινός μειοδότης του έργου που  είναι η εταιρία ΑΕΤΕΘ Α.Ε. Από τότε έπρεπε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τυχόν ενστάσεις κλπ. μέχρι να γίνει

η επίσημη ανακήρυξη του αναδόχου από  Ανεξάρτητη  Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, πανεπιστημιακών κ.ά. και να υπογραφεί η σύμβαση. Όπως καταλαβαίνει ο κάθε Ηλείος πολίτης από πλευράς μας δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση κι αυτά που λέει η κ. Αυγερινοπούλου ότι πήγε στην κ. Κουντουρά και διέσωσε το έργο είναι ψευδέστατα, όταν τόσα υπουργεία και θεσμικοί φορείς έπρεπε ταυτόχρονα και συντονισμένα να δουλέψουν. Και στο κάτω-κάτω η κ.  Κουντουρά ποιας κυβέρνησης ήταν υπουργός; Του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν;

       Δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου την πατρότητα της επανεκκίνησης των διαδικασιών για τα έργα στην περιοχή του Καϊάφα παρ' όλο που θα είχα κάθε ηθικό δικαίωμα να το κάνω. Πολλοί γνωρίζουν: πολίτες, ΜΜΕ και θεσμικοί από πόσα κύματα πέρασε αυτή η υπερπροσπάθεια. Ελπίζω  η κ. Αυγερινοπούλου να μην συνεχίσει να λέει ανακρίβειες και ψέματα γι’ αυτό το θέμα γιατί μόνο θετικό αντίκτυπο δεν έχει προς το πρόσωπό της.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.