ilia24.gr
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:06

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Μένουμε Όρθιοι με τολμηρά μέτρα ΤΩΡΑ!- Για να μην βρεθούμε μετά μπροστά σε ερείπια

 

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζει σήμερα η χώρα μας και όλος ο πλανήτης, οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα και αποφασιστικά.

Με αλληλεγγύη και ενότητα, να είμαστε από τώρα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε όσα μας περιμένουν. Γιατί όταν με το καλό βγούμε από τα σπίτια μας, ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός.

Το κρίσιμο στοίχημα για την επόμενη μέρα είναι να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι πρόσφατες θυσίες του ελληνικού λαού. Να βγει η κοινωνία όρθια και όχι γονατισμένη. Είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί αν από τώρα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Με προνοητικότητα και σχέδιο. Ένα τέτοιο σχέδιο καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία.

Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες. Μπορεί να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις χωρίς να χρειαστεί εξωτερικό δανεισμό, χάρη στο μαξιλάρι ρευστότητας. Είναι η ασφάλειά μας, που δημιούργησε η χρηστή διαχείριση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά δημιούργησε και συνθήκες ασφάλειας για περίπτωση κρίσης. Και να που τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια κρίση.

Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το αξιοποιήσουμε ΤΩΡΑ, όσο είναι καιρός. Όχι βλέποντας και κάνοντας, όπως πορεύεται η κυβέρνηση. Όχι κατόπιν εορτής, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

Την ώρα που άλλοι ασχολούνται με δημοσκοπήσεις, ποσοστά και επικοινωνιακά παιχνίδια, εμείς προτείνουμε ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας σε ορίζοντα έξι μηνών, ύψους 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δισ. αφορούν άμεσα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης και τα 12 δισ. ενέσεις ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, όπως εγγυήσεις δανείων.

Τα μέτρα του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» κατανέμονται ως εξής:

  • Στήριξη του ΕΣΥ με 1 δισ. επιπλέον χρηματοδότηση για: 4000 μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, επαρκή μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, κεντρικό έλεγχο των εργαστηριακών ελέγχων, ειδική μέριμνα για ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.
  • Επέκταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τον Απρίλιο και απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.
  • Άμεσα μέτρα για την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη ύψους 300 εκ. ευρώ με αύξηση κατά 50% των αναπηρικών επιδομάτων και του ΚΕΑ.
  • Ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης με τη μορφή μερίσματος ύψους 1.5 δισ. ευρώ για να καλυφθούν εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας – μπλοκάκια, εργόσημα κλπ, αλλά και μη επιδοτούμενοι άνεργοι, συνολικά 1,7 εκ. δικαιούχοι.
  • Πλήρης κάλυψη μισθού, ασφαλιστικών εισφορών και δώρου Πάσχα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέχρι τέλη Μαΐου, επιδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος για κάθε μήνα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ύψος παρέμβασης 8,5 δισ. ευρώ.
  • Αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες.
  • Πάγωμα των δανειακών οφειλών και άλλων τραπεζικών υποχρεώσεων για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.
  • Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 3 δισ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με κριτήρια τον τζίρο και τους απασχολούμενους.
  • Επιτάχυνση εκταμίευσης των πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.