ilia24.gr
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 11:25

Το μενού του Σαββατοκύριακου!

Για αυτό το Σαββατοκύριακο το ilia24 σας προτείνει δύο πεντανόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής, αλλά και ένα λαχταριστό γλυκό.

Τορτελίνια

tortellinia

tortellinia

 

Συστατικά

  • 750 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • πιπέρι
  • 250 γρ. φέτα
  • ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.

Βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια.

Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40x27 εκ. ρίχνουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, τα ντοματίνια, την κρέμα γάλακτος, το mix τυριών, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο και το πιπέρι.

Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

 

Τσιπς από φλούδες πατάτας

floudes patatas

floudes patatas

 

Συστατικά

  • φλούδες από 4 πατάτες, καθαρισμένες με πίλερ
  • αλάτι + έξτρα για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα
  • κύμινο σε σκόνη, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 1 ώρα στο ψυγείο.

Αφαιρούμε τις φλούδες από το ψυγείο, τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι και φτάσει τους 170ο C ρίχνουμε λίγες λίγες τις φλούδες και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Βγάζουμε τις φλούδες με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη, κύμινο και αλάτι.

 

Σουφλέ σοκολάτας σε φύλλο κρούστας

GLYKO soyfle

GLYKO soyfle

 

Συστατικά

Για τα φύλλα

  • 4 φύλλα κρούστας 
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σουφλέ

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη σαντιγί

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • φιστίκια Αιγίνης
  • λιωμένη κουβερτούρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα φύλλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.

Απλώνουμε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας. Ραντίζουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο.

Κόβουμε σε τρεις λωρίδες από τη μεγάλη πλευρά και στη συνέχεια κόβουμε τις λωρίδες στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε 6 τετράγωνα φύλλα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για muffin με 6 θέσεις και μοιράζουμε τα κομμάτια από τα φύλλα. Βάζουμε στο κέντρο ένα τσαλακωμένο κομμάτι λαδόκολλας για να κρατήσουν το σχήμα τους όση ώρα θα ψήνονται.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Για το σουφλέ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο και μεταφέρουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις θήκες με το ψημένο φύλλο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα  για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και γίνει σαντιγί.

Αφαιρούμε από τον κάδο και μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε τα σουφλέ από τον φούρνο, διακοσμούμε με τη σαντιγί, με φιστίκι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.