ilia24.gr
Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 14:24

Το μενού του Σαββατοκύριακου!

Για αυτό το Σαββατοκύριακο το ilia24 σας προτείνει δύο πεντανόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής, αλλά και ένα λαχταριστό γλυκό.

Αυθεντική καρμπονάρα

authentikh karmponara

authentikh karmponara

Συστατικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 4 κρόκους από μεσαία αυγά

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το guacnciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.

 

Σαλάτα με τρίχρωμες φακές και παντζάρια

trigwnes fakes

trigwnes fakes

Συστατικά

  • 3 λίτρα νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 200 γρ. φακές τρίχρωμες
  • 400 γρ. σελινόριζα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 παντζάρια (βρασμένα)
  • 40 γρ. φουντούκια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Για το dressing

  • 20 γρ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το 1,5 λίτρο νερό, τη δάφνη, τον κύβο, τις φακές και βράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τις φακές και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους 2-3 εκατοστών.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό (1,5 λίτρο).
  • Ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και βράζουμε τη σελινόριζα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο μπολ.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε ακανόνιστες φέτες, κόβουμε τα φουντούκια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε στο μπόλ.

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός ώστε να ομογενοποιηθούν και σταδιακά ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο.
  • Προσθέτουμε το dressing στο μπόλ με τα λαχανικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Σπιτική ροζ λεμονάδα

pink lemonade

pink lemonade

Συστατικά

  • 250 γρ. νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. χυμό κράνμπερι
  • 1200 γρ. ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
  • πάγος, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό κράνμπερι και το ανθρακούχο νερό.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρουμε με πάγο, φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου. 

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.