ilia24.gr
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 14:19

Το μενού του Σαββατοκύριακου!

Για αυτό το Σαββατοκύριακο το ilia24 σας προτείνει δύο πεντανόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής, αλλά και ένα λαχταριστό γλυκό.

Μπολονέζ από κουνουπίδι

bolognes

bolognes

Συστατικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 200 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 600 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. μακαρόνια ολικής, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλ. δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε σε δόσεις στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.

Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι μαζί με τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.

Αφαιρούμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη διατροφική μαγιά.

Ανακατεύουμε και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής, ξύσμα λεμονιού, δεντρολίβανο και λίγο ελαιόλαδο.

 

Σαλάτα με φακές, μελιτζάνα και γιαούρτι

salata

salata

Συστατικά

  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φακές βρασμένες
  • 15 ντοματίνια
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι βασιλικό
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για τις μελιτζάνες

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τις φακές, τα ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε τα ¾ στο μπολ. Προσθέτουμε και το θυμάρι

Για τις μελιτζάνες

Βάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση.

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Τρίβουμε πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα υπόλοιπα μυρωδικά, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Ατομικό banoffee στη χύτρα ταχύτητας

banofee

banofee

Συστατικά

Για το dulce de leche

  • 4 ζαχαρούχα γάλατα
  • 3-4 λίτρα νερό

Για το banoffee

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το dulce de leche

Τοποθετούμε τα 4 γάλατα στη χύτρα ταχύτητας.

Καλύπτουμε με το νερό και μεταφέρουμε στη φωτιά.

Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Συντηρούμε για 1-2 μήνες σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το banoffee

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.

Ανοίγουμε το ένα dulce de leche και το μοιράζουμε σε όλα τα ποτήρια.

Κόβουμε μια μπανάνα και τη μοιράζουμε στα ποτήρια.

Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.