ilia24.gr
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 19:01

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2017

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2017 έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, από τους εκπροσώπους της Κοινωφελούςς επιχείρησης, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Βασίλη Καψή.

 

Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας πιστοποιήθηκε και εντάχθηκε στα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, και περιλαμβάνει συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

7-8-9 Ιουλίου

(Θέατρο Δάσους Δρούβα) 8.00 μ.μ.

2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

H Μικτή Χορωδία Πύργου Ιουλίου διοργανώνει στην Αρχαία Ολυμπία στο θέατρο Δάσους Δρούβα, το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που συμμετέχει σαν δεύτερος συνδιοργανωτής, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σαν τρίτος συνδιοργανωτής και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.
Η ώρα έναρξης των συναυλιών κάθε μέρα είναι 8:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Πέμπτη 13 Ιουλίου

(Αύλειος χώρος Παλαιού Δημαρχείου)

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ του Μενάνδρου

 

Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο ανεβάζει την κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες»

Το κείμενο της παράστασης αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά

Σκηνοθεσία: Takuro Okamoto

Σκηνικά, κοστούμια, αντικείμενα: φοιτητές του Τμήματος Κλασικών Σπουδών, και του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Μουσική: Η φοιτήτρια Futaba Sato παίζει αρχαία ελληνική λύρα επί σκηνής

Ερμηνεύουν: φοιτητές του Τμήματος Κλασικών Σπουδών, και του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Η παράσταση στηρίζεται στις Πράξεις 2 και 3 της κωμωδίας, που διασώθηκε, χωρίς μεγάλες απώλειες. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας .

 

 

13-14 Ιουλίου

Ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης Τέχνης

(Παλαιό Μηχανοστάσιο ΟΣΕ)

Σε αυτή τη δράση έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με το ΕΜΣΤ (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), που αποτελεί τον εθνικό φορέα για την σύγχρονη τέχνη. Επιλέξαμε σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, η επαφή να γίνει με βιωματικό τρόπο και ο καρπός αυτής της γνωριμίας να αποτελέσει και το θέμα της έκθεσης, προσεγγίζοντας με συμβολικό τρόπο σύγχρονα φαινόμενα, όπως το ταξίδι, το νομαδισμό, τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τον αποχωρισμό από γνώριμους και αγαπημένους ανθρώπους και τόπους και την επαφή με νέους και άγνωστους. Κεντρική θέση στην παρουσίαση θα έχει το έργο της κορεατικής καταγωγής καλλιτέχνιδας Κιμσούτζα και ο συμβολικός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά κορεάτικα καλύμματα κρεβατιών, με τους έντονους χρωματισμούς και τα κεντημένα διακοσμητικά μοτίβα από το φυτικό και ζωικό βασίλειο. Πρωταγωνιστές και δημιουργοί παιδιά από 6 – 12 ετών από το Κέντρο Μεταναστών στη Μυρσίνη, από την κοινότητας Ρομά της Αμαλιάδας που υλοποιούν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Romed 2 και από την Πρότυπη Προσχολική Ρήγας από τον Πύργο. Τα παιδιά θα ενώσουν τις εμπειρίες του σε αυτά τα σύγχρονα φαινόμενα ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες. Σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μουσειολογίας - Μουσειογραφίας και Πολιτιστικού Τουρισμού, ο καρπός αυτής της γνωριμίας θα αποτελέσει και το θέμα της έκθεσης που θα επιμεληθεί ο σύλλογος.

 

 

Κυριακή 16 Ιουλίου

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ (Θέατρο Φλόκα)

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη». Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης.

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).

Παίζουν επίσης:

Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη,

Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη,

Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης,

Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

 

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου

«Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας» Θέατρο Δρόμου

(Αύλειος Χώρος Παλαιού Δημαρχείου)

Οι Τέχνες του Θεάματος μάς προσφέρουν μια ποιητική παρένθεση γύρω από τον μύθο του ποταμού Αλφειού. Ο Κωνσταντίνος Βαζαίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του project και ιδρυτής & Καλλιτεχνικό διευθυντής του καλλιτεχνικού Οργανισμού Circus Dayz και του Φεστιβάλ τσίρκου “Athens Circus Festival” και οι νέοι καλλιτέχνες από την Γαλλική Οργάνωση TEP, διπλωματούχοι της Σχολής Τσίρκου του Μπορντό της Γαλλίας, συναντιούνται για να δουλέψουν μια πρωτότυπη σύνθεση, την οποία θέλουν να μοιραστούν με το κοινό. Η παράσταση «Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας» είναι γεμάτη αρμονία και άθλους. Η καλλιτεχνική αυτή συνάντηση επαναπροσδιορίζει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας υιοθετώντας μια απολύτως σύγχρονη, φρέσκια ματιά. Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο Αλφειός (στα αρχαία Ελληνικά Αλφειός / Alpheiós, στα Λατινικά Alpheus) είναι ένας ποτάμιος Θεός, γιός του Τιτάνα Ωκεανού και της αδερφής του Τηθύας.

Κυνηγά τη Νύμφη Αρέθουσα (η οποία έκανε μπάνιο στα νερά του) μεταμορφωμένος σε κυνηγό. Τρομαγμένη εκείνη, περνά τη θάλασσα μέχρι την Σικελία και βρίσκει καταφύγιο στη νήσο Ορτυγία, κοντά στις Συρακούσες. Η Θεά Άρτεμις την μεταμορφώνει σε πηγή. Ο Αλφειός όμως, αποφασισμένος, περνά με τα νερά του υποθαλάσσια μέχρι την Σικελία και καταφθάνει στην Ορτυγία ώστε να ενωθεί με την Αρέθουσα.

 

 

Παρασκευή 21 Ιουλίου

Ο χορός της Εξουσίας

(Θέατρο Δάσους Δρούβα)

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Αιχμή παρουσιάζει για την προσεχή θερινή περίοδο μεγάλη θεατρική παραγωγή με το έργο « Ο Χορός της Εξουσίας» ( Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης) σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση του Κ. Πολιτόπουλου. Στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Φωτεινή Φιλοσόφου

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαϊδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος.
Μονωδός ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος.

Σκηνικά κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς
Εικαστική επιμέλεια: Agellakis digital

 

Κυριακή 23 Ιουλίου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

(Θέατρο Φλόκα)

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πάρκο Ολυμπιονικών Ολύμπια», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την προώθηση της ιδέας για τη δημιουργία του πάρκου ολυμπιονικών, πραγματοποιεί συναυλία με την μοναδική Ελεωνόρα Ζουγανέλη

 

 

Τρίτη 25 Ιουλίου

The Moscow Ballet Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

(Θέατρο Φλόκα)

The Moscow Ballet Τα Russian Ballet Theater παρουσιάζουν το αριστούργημα του

Pyotr Ilyich Tchaikovsky .

Η ιστορική χορογραφία του Πετιπά βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Charles Perault την «Ωραία του κοιμώμενου δάσους» (1697).

 

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου

«Γκόλφω» Θεατρική ομάδα Πύργου

(Θέατρο Καυκανιάς)

Η «Γκόλφω», το ιστορικό βουκολικό, δραματικό ειδύλλιο, του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία :Ευανθία Στιβανάκη

Μουσική επιμέλεια : Γιάννης Μανώλης

Κοστούμια – Μάσκες : Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου

Σκηνικά : Νίκος Σακκουλης

Χορός : Αθηνά Τζαρμποπούλου

Φωτισμοί : Ανδρέας Ζέζας

Επιμέλεια προγράμματος : Αγγελική Τσούρα, Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου

Κομμώσεις : Γιάννης Γαβριλόπουλος

Χειρισμός ήχου : Σπύρος Αντωνόπουλος

 Βοηθός σκηνοθέτη : Αθανασία Καραλή

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ

Περεσιάδης – Τάσος Β’ : Γιάννης Μανώλης

Τάσος Α΄: Πέτρος Μερλεμης

Γκόλφω Α΄: Αναστασία Ροδίτη

Γκόλφω Β΄: Νάνσυ Τζανετοπούλου

Γκόλφω Γ΄: Νίκη Κατσιαδράμη

Ζήσαινα : Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου

Σταυρούλα : Αναστασία Ρομποτή

Θανάσουλας : Ανδρέας Βουλτσος

Κίτσος : Βασίλης Μποβολέτης

Άγγλος – Δήμος : Λάζαρος Κυπριώτης

Γιάννος : Σταύρος Ρομποτής

Αγωγιάτης – Μήτρος – Γεωργούλας : Δημήτρης Οικονόμου

Αστέρω : Νίκη Οικονόμου – Γωγώ Παπαιωάννου

Αγγλίδα – Δήμαινα : Τζωρτζίνα Σκούρα

ΠΑΙΔΙΑ

Κλαρίνο : Ηρακλής Νταβέλης

Γκόλφω - Παιδί: Ειρήνη Ζέζα

Τάσος – Παιδί : Γιώργος Βλαχαντώνης – Χαράλαμπος Ζέζας

Παιδί : Παναγιώτης Σκούρας

 

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Γιάννης Χαρούλης

(Θέατρο Φλόκα)

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά από έναν δημιουργικό χειμώνα, ο οποίος σφραγίστηκε από την ερμηνεία του στον νέο δίσκο «Ο δωδεκάλογος του γύφτου» και την επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, με μια μεγάλη γιορτή, στο Θέατρο Φλόκα , στην Αρχαία Ολυμπία την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. Ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα.

Αυθεντικός, απλός, παραδοσιακός αλλά συγχρόνως εξωστρεφής και μεταδοτικός. Από τους καλλιτέχνες που παθιάζεσαι να ακούς και να βλέπεις, μας προσκαλεί και αυτό το καλοκαίριμε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, να μας ξυπνήσει μνήμες, να μας συγκινήσει με το λαούτο και τη χαρακτηριστική φωνή και παρουσία του, να μας ταξιδέψει το μυαλό και τη ψυχή.

 

 

Δευτέρα 31 Ιουλίου

Αλίκη στη χώρα των ψαριών

(Θέατρο Φλόκα)

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας, της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης

Ενδυματολόγος: Σύλια Δεμίρη

Στο ρόλο της Αλίκης: Ειρήνη Ψυχράμη

Παραγωγή: Μέθεξις

 

 

Τετάρτη 2 Αυγούστου

Συναυλία Μαρινέλλα Γλυκερία Βιτάλη

(Θέατρο Φλόκα)

 

Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάθε μια χωριστά αλλά και οι τρεις μαζί, κάνουν το τραγούδι “Γυναικεία Υπόθεση”, έχοντας σκοπό να μαγέψουν το κοινό τους που θα έχει την ευκαιρία , να τις απολαύσει σε τραγούδια τους που άντεξαν στο χρόνο , που τραγουδιόνται από όλες τις γενιές και αποτελούν τις χρυσές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού .

 

 

Σάββατο 5 Αυγούστου

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2017 σε νέα επεξεργασία και σε 25 πόλεις, με αποσκευές τα εγκωμιαστικά και γεμάτα συγκίνηση σχόλια κριτικών και θεατών.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης που έκανε την πρεμιέρα της στο θέατρο Badminton τον Ιανουάριο του 2016 ενθουσιάζοντας το κοινό που - ξεπέρασε τους 50.000 θεατές - θα μας παρουσιάσει σε περιοδεία την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ κ.α.

Τραγουδούν: ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

 

Δευτέρα 7 Αυγούστου

Βραδιά Πανσελήνου με δύο εκδηλώσεις

α) ώρα 9.00 μ.μ. Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

«Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» του Λιούις Κάρολ

Διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη

Στο ρόλο της Αλίκης η αγαπημένη των παιδιών : η Σοφία Πανάγου

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών , Δημήτρης Αδάμης , συστήνει στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα !!!

Χαρακτηρίστηκε ως « Η παιδική παράσταση της χρονιάς» .

Η Αλίκη , ακολουθώντας τον Κούνελο στην Κουνελότρυπα και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα φτάσει σε ένα τρελό τσάι-πάρτυ , όπου θα συναντήσει την Γάτα Τσεσάιρ ,τον Καπελά με την Κάμπια , την Κόκκινη Βασίλισσα , τους αστείους Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί , τον Χάμπτι Ντάμπτι , τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουρούς και τα Πιόνια του Σκακιού.

Τα παιδιά θα ακολουθήσουν την Αλίκη στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης. Με αυθεντική αφέλεια ζώα και αντικείμενα μιλούν , όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία , τη Σκωτία , την Ιρλανδία και τους Κέλτες .

Συντελεστές:

Διασκευή –Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης

Παίζουν : Δημήτρης Αγοράς , Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος

Σοφία Πανάγου, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου

Β) Ώρα 9.30μμ

 

Τα Χρώματα της Ήλιδας Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο της βραδιάς Πανσελήνου φιλοξενούν "Τα Χρώματα της Ήλιδας. Βαδίζοντας την 21η χρονιά παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας και όχι μόνο, παρουσιάζουν τη φετινή σεζόν 2017 ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο δάσκαλο Βασίλη Τσιτσάνη. Τίτλος της μουσικής παράστασης είναι «ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ». Την καλλιτεχνική δ/νση ενορχήστρωση και την επιλογή του προγράμματος έχει ο Γιώργος Γκιντζίρης ενώ παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Αυγερινόπουλος, Στάθης Δεββές και Θανάσης Πουλακίδας στα μπουζούκια, κιθάρες η Τασία Κωστοβασίλη και ο Νίκος Στεφανίδης, στο μπάσο ο Δημήτρης Μαλεβίτης, Πιάνο και ακορντεόν ο Γιώργος Γκιντζίρης. Τραγουδούν η Χαρά Σκουλαρίκου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος ενώ στην αφήγηση για μια ακόμη χρονιά η Νάνσυ Τζανετοπούλου.

 

Τετάρτη 9 Αυγούστου

ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ του Νίκου Καζαντζάκη

Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η παράσταση θα ανέβει φέτος το καλοκαίρι σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων. Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον επικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη. Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας

 

 

Παρασκευή 11 Αυγούστου

Κωστής Μαραβέγιας

Πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Πάρκο Ολυμπιονικών Ολύμπια», που φιλοξενείται στο Θέατρο Φλόκα

 

 

Κυριακή 13 Αυγούστου

Καραμέλες Ούζου

Οι «Καραμέλες Ούζου» είναι μια μαύρη κωμωδία όπου θα πρωταγωνιστήσει ο Σταύρος Νικολαΐδης στο ρόλο ενός βοηθού σεφ και ο Δημήτρης Καμπόλης στο ρόλο ενός Σερβιτόρου. Σε έναν ακόμη ρόλο, θα εμφανιστεί και ο σεναριογράφος – πλέον – Γιάννης Γαλανόπουλος.

 

Και οι τρεις, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ταλαντούχου Σταύρου Νικολαΐδη θα προσφέρουν στο κοινό αγωνία, συγκίνηση και το κυριότερο: γέλιο, που τόσο πια έχουμε όλοι ανάγκη, ειδικά στις μέρες μας. Το έργο έχει γράψει ο συντοπίτης μας και ταλαντούχος σεναριογράφος Γιάννης Γαλανόπουλος

 

 

Πέμπτη 17 Αυγούστου

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Ένα αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη από Διακόσιους χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα, να σχηματίζουν μία τεράστια χορωδία η οποία ερμηνεύει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία 20μελούς Συμφωνικής Μαντολινάτας. Η συναυλία περιλαμβάνει 30 περίπου τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Η ιστορική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

 

Δευτέρα 21 Αυγούστου

«Πέτρες στις Τσέπες του»

Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βίντεο: Όλγα Μπρούμα

Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.