ilia24.gr
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 00:04

Γ' Εθνική: Πανηλειακός-ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Αμαλιάδας-Σε ρυθμούς “επόμενης μέρας” οι τρεις ηλειακές ομάδες

Μετά τη λήξη των απερχόμενων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, οι πρώτες καλοκαιρινές μέρες του Ιουνίου βρίσκουν τις ηλειακές ομάδες της Γ' Εθνικής σε φάση έναρξης προγραμματισμού για τη νέα σεζόν.

 

Πρώτο μέλημα βέβαια το διοικητικό (και κατ' επέκταση, και το οικονομικό) κομμάτι.

Αναλυτικότερα:

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Η διοικούσα κίνηση "Πυρσός", είναι αυτή που θα έχει την καθοδήγηση και στη νέα σεζόν. Υπό την έννοια αυτή, στο σωματείο του Πύργου δεν δίνεται κανένα βάρος στη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης (αν γίνει προσεχώς, θα είναι καθαρά τυπική), αφού το μοντέλο λειτουργίας θα είναι ξανά μέσω Επιτροπών τομέων δουλειάς.

Το πρώτο, που κατά τις πληροφορίες έγινε αυτές τις μέρες, είναι η οριστικοποίηση των προσώπων που θα συνεχίσουν στην κίνηση και για την προσεχή σεζόν.

Πόσοι και ποιοί δηλαδή από όσους ήταν φέτος, θα συνεχίσουν την στήριξη. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες σχεδόν όλοι που ήταν στην κίνηση την σεζόν που ολοκληρώθηκε, συνεχίζουν όπως γνωστοποίησαν. Ενώ υπάρχει και προσέλκυση και κάποιων νέων μελών, επιχειρηματιών - επαγγελματιών ακόμα (για να μετάσχουν κι αυτοί). Άλλωστε, η κίνηση είναι συνεχώς ανοιχτή σε όποιον ακόμα επιθυμεί να μετάσχει και να στηρίξει τη συνολική προσπάθεια.

Ενώ πλέον έχει ήδη γίνει και αναλυτικός απολογισμός, τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στο αγωνιστικό, για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Καθώς επίσης, έγινε και προσχέδιο προυπολογισμού για τα έξοδα της νέας σεζόν (όπως αυτά προδιαγράφονται).

- Με αμέσως επόμενη κίνηση στη συνέχεια, τις πρώτες αποφάσεις αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι. Πάνω στο κομμάτι αυτό, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τις πρώτες εξελίξεις εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Μέσα σε αυτές, η πρώτη θα είναι η οριστικοποίηση του θέματος του τεχνικού. Τον πρώτο λόγο έχει η περίπτωση του νυν τεχνικού Σπύρου Αντωνόπουλου. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, πρέπει να γίνει προσεχώς μια τελική συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών προκειμένου να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες και να αποδειχτεί στην πράξη κι επίσημα, αν όντως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γενικά πάντως, με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται ως το περισσότερο πιθανό ότι ο Ηλείος τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο των φετινών νταμπλούχων Ηλείας. Όμως το πιθανότερο είναι ότι πριν την τελική απόφαση θα εξεταστούν και μια – δυο άλλες περιπτώσεις τεχνικών, προερχόμενων εκτός Νομού.

- Κι εφόσον οριστικοποιηθεί η θέση του τεχνικού, θα ξεκινήσει το κομμάτι στο θέμα των παικτών.

Με πρώτο χρονικά το σκέλος της αξιολόγησης του φετινού έμψυχου υλικού (ποιοί θα επιλεγούν για παραμονή και συζήτηση νέας συμφωνίας μαζί τους, ποιοί θα αποχωρήσουν, κ.τ.λ.). Καθώς και ανιχνεύσεις στην αγορά για μεταγραφές (οι οποίες φαίνεται πως θα είναι τουλάχιστον επτά - οκτώ).

 

 

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ

Για σήμερα Σάββατο 10/6 ορίστηκε Γενική Συνέλευση στον ΠΑΟ Βάρδας, με κύριο θέμα βέβαια την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα καθοδηγήσει την ομάδα στη νέα σεζόν.

Το απερχόμενο Δ.Σ. του σωματείου καλεί τα μέλη, καθώς και τους φίλους της ομάδας, στις 20.00 στο πρώην δημαρχείο Βάρδας, με θέματα:

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017
  2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  3. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

- Μετά λοιπόν την άκρως πετυχημένη σεζόν όπου η 3η θέση που τερμάτισε ο ΠΑΟΒ στο απερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (για τον 3ο Όμιλο), είναι η καλύτερη κι η υψηλότερη από ποτέ, το σωματείο έχει στρέψει πλέον το βλέμμα του στην “επόμενη μέρα”.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ήδη συντελούνται “ζυμώσεις” και γίνονται κινήσεις με πρώτο μέλημα την πλαισίωση του υπάρχοντος Δ.Σ. με κάποια νέα πρόσωπα αλλά και την εξεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων!

Άλλωστε, η νέα σεζόν θα είναι πιο δύσκολη εν συγκρίσει με τη φετινή αφού θα υποβιβάζονται περισσότερες ομάδες. Και πιο συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισές από όσες τελικά θα είναι στον όμιλο!

Έτσι, οι «πράσινοι» ψάχνουν συμμάχους στο διοικητικό και κυρίως στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και ο ΠΑΟΒ να συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο των τελευταίων ετών.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, έγινε υπέρβαση από κάποιους παράγοντες του συλλόγου στον οικονομικό τομέα, και αυτό δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο εν μέσω κρίσης. Γι’ αυτό το λόγο, ο ΠΑΟΒ ψάχνει κι άλλους ανθρώπους που θα συνεισφέρουν οικονομικά, ώστε η ομάδα να πορευτεί απρόσκοπτα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Αν όλα κυλήσουν ομάλά και λυθούν γρήγορα τα παραπάνω σπουδαία θέματα, τότε το ίδιο γρήγορα θα ξεκινήσουν έπειτα και οι κινήσεις σε αγωνιστικό επίπεδο.

Όπου, βασική επιδίωξη θα είναι η παραμονή στην ομάδα, τόσο του Βαρδαίου τεχνικού Ηλία Φωτόπουλου όσο και του βασικού «κορμού» της ομάδας.

 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Για αύριο Κυριακή 11/6 έχει οριστεί Γενική Συνέλευση στον Αστέρα Αμαλιάδας, με κύριο θέμα βέβαια την ανάδειξη νέου και ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου στην ομάδα.

Και συγκεκριμένα στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαζαράκειου δημοτικού μεγάρου Αμαλιάδας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
  2. Ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας.

Καλούνται όλα τα μέλη να προσέλθουν, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό τη στήριξή τους.

- Η ομάδα, μετά την επάνοδο της πέρυσι στην κατηγορία, κι αφού χρειάστηκε ένα διάστημα για να βρει ικανές αγωνιστικές λύσεις μεσούσης του πρωταθλήματος, είχε τελικά πετυχημένη σεζόν όπου η 5η θέση που τερμάτισε στο απερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (για τον 3ο Όμιλο), ήταν σημαντική.

Στην παρούσα φάση, ήδη συντελούνται “ζυμώσεις” και γίνονται κινήσεις. Για να προκύψει ισχυρή διοίκηση χωρίς μάλιστα να χαθεί χρόνος. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ποτέ στο παρελθόν ο Αστέρας δεν προχωρούσε τόσο νωρίς σε Γενική Συνέλευση.

Ήδη το αμέσως προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος επαφών με επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ένα πολύ σημαντικό και μεγάλης οικονομικής επιφάνειας πρόσωπο, αυτό του ντόπιου επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου. Ενώ και τις μέρες αυτές που μεσολαβούν ως την Κυριακή, συνεχίζονται οι προσεγγίσεις και σε άλλα πρόσωπα επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής, ώστε είτε να μετάσχουν στο νέο σχήμα, είτε να το στηρίξουν με όποιο τρόπο.

Στις μέχρι τώρα κινήσεις και “ζυμώσεις”, σημαντικό ρόλο παίζει ο Βαγγέλης Αγγελής, ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής του Αστέρα που παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό (λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος), αλλά μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση των αγώνων επισκέφθηκε ξανά την Αμαλιάδα. Κι έκανε κάποιες επαφές με επιχειρηματίες της περιοχής, διερευνώντας τις προθέσεις τους και δημιουργώντας τις συνθήκες για να χρηματοδοτήσουν αυτοί ένα νέο εγχείρημα, συλλογικό, με υψηλούς στόχους. Ακολούθως, ήρθε και δεύτερη φορά και έκανε νέο κύκλο επαφών. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να υπάρξει αρχική συμφωνία για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και σε πρώτη φάση να γίνει η Γενική Συνέλευση από την οποία θα προκύψει το νέο διοικητικό σχήμα.

Πλέον, απομένει να ξεκαθαρίσει, το πόσοι και ποιοι θα είναι οι χρηματοδότες και σε ποιο βαθμό θα στηρίξουν το σχήμα, το οποίο θέλει να έχει υψηλούς στόχους, και επίσης, ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το νέο Δ.Σ.

Τα δυο παραπάνω ζητούμενα, θα αρχίσουν να παίρνουν σύντομα απαντήσεις, αφού βέβαια ληφθεί υπόψη ότι ορισμένοι από τους χρηματοδότες δεν επιθυμούν να μετέχουν και στο Δ.Σ., ενώ και κάποιοι άλλοι θα θέλουν να βοηθήσουν χωρίς όμως να επιδιώκουν και κάποια θέση, αλλά ούτε και συμμετοχή τους στις αποφάσεις.

- Απομένει λοιπόν να ξεκαθαρίσει για κάποια πρόσωπα (όπως ο Θαν. Παπαγεωργίου που προαναφέρθηκε) σε ποιό βαθμό θα μετάσχουν και θα στηρίξουν. Και ανάλογα το βαθμό συμμετοχής και εμπλοκής αυτών (μεγαλύτερη ή μικρότερη) θα υπάρχει και πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη λειτουργία του όποιου νέου σχήματος.

 

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.