ilia24.gr
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 10:28

Πανσπουδαστική: Η απαξίωση του ΤΕΙ Πύργου, φέρνει την διάλυσή του

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον Σύλλογο Σπουδαστών και τις σπουδαστικές εκλογές:

 

Εμείς οι εκλεγμένοι το 2016 με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ αποφασίσαμε να παρέμβουμε για τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους Συλλόγους Σπουδαστών στο ΤΕΙ μας και εκφράστηκε και στις φοιτητικές εκλογές. Με ευθύνη συγκεκριμένων σπουδαστών αλλά και πολιτικών δυνάμεων κάθε συλλογική διαδικασία έχει εκφυλιστεί πλήρως, οι μισοί σπουδαστές δεν καλύπτονται από κάποιον Σύλλογο με αποκορύφωμα τις τελευταίες εκλογές που έγιναν σε καθεστώς 'παρέας' καλυπτόμενες από τη Νέα Δημοκρατία.
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ
Το Σεπτέμβριο του 2016 η προσωρινή συνέλευση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ έβγαλε μια απόφαση ότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο των σπουδαστών τον Σύλλογο που υπάρχει από το 2004 και κάλυπτε τα τμήματα ΠΛΗ κ ΜΜΕ και Μουσειολογία και με τη δημιουργία του και το ΔΟΕΠΤΜ με απόφαση του Δ.Σ., με το πρόσχημα ότι η ονομασία του Συλλόγου δεν εκφράζει τους σπουδαστές του ΔΟΕΠΤΜ που ιδρύθηκε το 2013. Τότε με πρόταση της Πανσπουδαστικής είχε συνεδριάσει το ΔΣ και έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα στηρίζοντας τη θέση για εδώ και τώρα αναγνώριση του Συλλόγου τονίζοντας ότι είναι ευθύνη των σπουδαστών να δούμε τι θα κάνουμε για αλλαγή του ονόματος του Συλλόγου μας. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με την παρουσία πάνω από 100 σπουδαστών που στήριξε την πρόταση. Επίσης ψηφίσματα για την αναγνώριση του Συλλόγου πήραν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου.
Από εκεί και πέρα από το Νοέμβριο του 2016 άρχισε ένα όργιο δολοπλοκιών, μυστικών συναντήσεων και μηχανορραφιών για το μέλλον του Συλλόγου. Για να διασπάσουν τους σπουδαστές, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες. Αυτές οι ομάδες μπήκαν σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου για το ποιος θα δημιουργήσει πρώτος Σύλλογο Σπουδαστών και ποιος θα τον ελέγχει, όλα αυτά την ίδια στιγμή που το ΤΕΙ είχε χίλια προβλήματα και υπολειτουργούσε. Τελικά πραγματοποιήθηκαν στο ΤΕΙ 2 καταστατικές συνελεύσεις με διαφορά 1-2 ημερών που και οι δύο κατέληξαν σε δημιουργία 2 Σπουδαστικών Συλλόγων και 2 προσωρινών διοικήσεων, με διαφορετικό τίτλο ο καθένας. Η ‘συνέλευση’ της πρώτης ομάδας έγινε ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών με μικρή συμμετοχή ενώ στη δεύτερη παρόλο που υπήρχε μια κάποια συμμετοχή δεν έγινε καμία συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα των σπουδαστών, κυριάρχησαν οι κορώνες και η λογική υπογράψτε γρήγορα να προλάβουμε τους άλλους. Στη φούρια τους υπογράφτηκε το, copy-paste από άλλο Σύλλογο, καταστατικό που καλούσε για συμπόρευση με τον Κερκυραϊκό λαό. Ακούστηκε μέσα σε όλα τα άλλα ότι όσο περισσότεροι Σύλλογοι σε ένα ΤΕΙ τόσο το καλύτερο. Για γέλια και για κλάματα!

ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ.
Δεν έγινε ούτε μια συζήτηση των σπουδαστών, σε κανένα επίπεδο, ούτε συνέλευσης, ούτε ΔΣ, ούτε προσωρινών διοικήσεων. 
Όλα αυτά μέχρι την 18η Μάη που θυμήθηκαν τους σπουδαστές και αποφάσισαν εκλογές, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία συνέλευση, χωρίς καν σφραγίδα του Συλλόγου. Και μάλιστα υπό την αιγίδα της ΔΑΠ, της νεολαίας της ΝΔ.
Για τη μέρα των εκλογών δεν θα μιλήσουμε καν γιατί ήταν πραγματικά μια φαρσοκωμωδία. Ψηφοδέλτια με άλλο όνομα Συλλόγου από αυτόν που δημιούργησαν, ασφράγιστα ψηφοδέλτια, 31 ψηφίσαντες και για πρώτη φορά 6 εκλεγμένοι σε 7μελές Δ.Σ.. Γιορτή της δημοκρατίας και του κινήματος.
Ποιος ο σκοπός τους;
1. Φοβούνται την οργανωμένη δράση των σπουδαστών, θέλουν Σύλλογο άμαζο που δεν θα αντιδρά σε τίποτα. 
Εχθρεύονται κάθε κινητοποίηση, καλλιεργούν τη λογική 'όλα πάνε καλά', την ώρα που το ΤΕΙ αντιμετωπίζει χίλια προβλήματα.
2. Θέλουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της νεολαίας τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που η πολιτική του έχει στο στόχαστρο το δικαίωμα μας για δωρεάν σπουδές, μας έχει τσακίσει με τα μνημόνια, έχει βάλει ταφόπλακα στα όνειρα μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα το έπαιζαν ακομμάτιστοι, ψαρεύοντας σε θολά νερά.
3. Θέλουν ΤΕΙ σκλαβοπάζαρο των επιχειρηματιών, είναι χειροκροτητές όλων των επιχειρηματιών που βλέπουν το ΤΕΙ σαν μια καλή μπίζνα.
4. Για να είναι χωμένοι στα 'κέντρα αποφάσεων' όπως λένε άφησαν εκτός Συλλόγου όλους τους σπουδαστές των τμημάτων ΠΛΗ κ ΜΜΕ και Μουσειολογίας που παλεύουν να πάρουν τα πτυχία τους στα υπό κατάργηση και μεταβατικότητα τμήματα.
Την ίδια στιγμή:
● Το ΤΕΙ συνεχίζει να τσακίζεται από τα εκρηκτικά προβλήματα που έχει από την αρχή της χρονιάς.
● Έχει μονιμοποιηθεί η κατάσταση με τα εργαστήρια σε αίθουσες θεωρίας και τις χαμένες ώρες μαθημάτων.
● Υπήρξε σοβαρότατο θέμα με τις δηλώσεις μαθημάτων και τις αντιστοιχίσεις, που ακόμη δεν έχει λυθεί και ταλαιπωρεί δεκάδες σπουδαστές.
● Μπαινοβγαίνουν λες και είναι μαγαζί τους στο ΤΕΙ όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιοχής, ζητώντας φτηνούς εργαζόμενους.
● Έχουν ψηφιστεί μέτρα που επηρεάζουν τις ζωή όλων μας, που μεγαλώνουν τις δυσκολίες να σπουδάσουμε αξιοπρεπώς το 2017. Έχουν συμβεί μια σειρά εξελίξεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας για τα οποία δεν είπαμε λέξη, έχουν διοργανωθεί και σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στο Νομό μας αγωνιστικές κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών και εργατικές απεργίες, απέχοντας από όλα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ
Ποιον ωφελεί αυτή η διαλυτική κατάσταση στο ΤΕΙ;
Τους σπουδαστές πάντως όχι. Μόνοι ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματίες που είδαν να ανοίγεται μπροστά τους μια πολύ καλή μπίζνα, μη διστάζοντας ανενόχλητοι και με τις ευλογίες της Διοίκησης ακόμη και συνεντεύξεις να κάνουν μέσα στο ΤΕΙ για το ποιους θα ξεζουμίζουν για 400 ευρώ αύριο. 
Ποιοι είναι αυτοί που μας θέλουν διασπασμένους;
Είναι όλοι αυτοί που μας φοβούνται. Από την κυβέρνηση που θέλει τη νεολαία να τα αποδέχεται όλα και να κάθεται στα αυγά της, μέχρι μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και από Διοικήσεις και καθηγητές που εφαρμόζουν όλες τις προσταγές των Υπουργείων μέχρι συναδέλφους που θέλουν στην καλύτερη να κάνουν το κομμάτι τους και στη χειρότεροι να είναι οι λίγοι ‘ευνοημένοι’ του δικαιώματος στις αξιοπρεπείς σπουδές.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ
Η απόφαση να μην συμμετάσχει το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ πάρθηκε με γνώμονα να μην νομιμοποιηθεί όλη αυτή η σαπίλα στη συνείδηση των σπουδαστών. Τέτοιες διαδικασίες τους τις χαρίζουμε.
Μπορούμε να ξανά στήσουμε το Σύλλογο Σπουδαστών στα πόδια του με όποια δομή επιλέξουμε εμείς. Όλοι μαζί μπορούμε να καλυτερέψουμε τους όρους που σπουδάζουμε και ζούμε σήμερα, να διεκδικήσουμε πραγματική εκπαίδευση με βάση της δυνατότητες που έχει σήμερα η κοινωνία μας. 
Κάνουμε στην μπάντα τους αυτόκλητους σωτήρες που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Που πήραν ένα Σύλλογο ζωντανό, αγωνιστικό με δράση και παρουσία σε όλα τα ζητήματα της παιδείας αλλά και του Νομού και τον διέλυσαν σε 3 μήνες.
Αναλαμβάνουμε δράση, μπαίνουμε μπροστά. Το επόμενο διάστημα παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία για ζωντάνεμα του Συλλόγου μας.

Οι εκλεγμένοι της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.