ilia24.gr
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 15:47

Πύργος: Οι αγρότες  και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας έκλεισαν το δρόμο και βροντοφώναξαν στον κόμβο Αγ. Γεωργίου – φωτο

Της Κατερίνας Πολυδώρου

Αγώνα διαρκείας ξεκίνησαν  οι αγρότες  και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας, που βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους σήμερα, για να βροντοφωνάξουν κατά των μέτρων που οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό και για να αντισταθούν στη σκληρή λιτότητα που πλήττει τον αγροτικό τομέα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι αγρότες  και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας, λοιπόν που συσπειρώθηκαν ξανά, έστησαν κι ένα πρόχειρο κατάλυμα προκειμένου να μείνουν εκεί τις επόμενες μέρες για να μπορέσουν να πιέσουν μέχρι να δοθεί μία λύση στο πρόβλημά τους, έκλεισαν το δρόμο στον κόμβο της οδού Αγίου Γεωργίου στον Πύργο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, έχοντας κάνει κατάληψη του δρόμου.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Νομού Ηλείας κ. Χρήστος Γιαννόπουλος στις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενος είπε πως έχουν ξεκινήσει οι αγρότες με την κινητοποίηση σήμερα για ακόμη μία φορά στους δρόμους με σκοπό να δώσουν το μήνυμα σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για τον αγροτικό κόσμο και όλο τον ελληνικό λαό. «Δεν τους πιστεύουμε, θα πρέπει να σκύψουν πάνω στα προβλήματα, δεν αντέχουμε άλλο εκμεταλλευτές αγροκτηνοτρόφων, θέλουν να βγάλουν από τη μέση τους μικρομεσαίους. Ήρθαμε  για να μείνουμε εδώ όσο μπορέσουμε και να πιέσουμε έτσι ώστε να δοθούν επιτέλους λύσεις».

Ενώ ο αντιπρόεδρος κ.  Βεντίρης ανέφερε μεταξύ άλλων «Οι αγρότες να μη χαλαρώνουν, θέλουν να μας βγάλουν από χωράφια, όπως τα κατάφεραν με τους σταφιδοκαλλιεργητές, θέλουν να πηγαίνουμε και να αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ. Τα τελευταία χρόνια με τους αγώνες που έχουμε κάνει έχουμε διεκδικήσει κάποια πράγματα, όπως αφορολόγητο, το οποίο κερδίσαμε στον αγώνα του '16, ενώ τα Χριστούγεννα στον αγώνα που κάναμε πάλι εδώ στον κόμβο Αγίου Γεωργίου καταφέραμε το μη κατασχέσιμο στους λογαριασμούς, επιδιώκαμε όμως αυτό που απαιτούμε και σήμερα, το αφορολόγητο, το μη κατασχέσιμο στα 15.000 ευρώ, όπως ισχύει και σε  όλους τους άλλους».

Τα προβλήματα ανέδειξε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος, ο οποίος μίλησε για την άνιση φορολογία, για το ασφαλιστικό και τόνισε πως ο αγροτικός τομέας φέρνει την ανάπτυξη και πρέπει να το καταλάβουν και πως αν δεν συμμορφωθούν θα κλείσουν τους δρόμους όλοι συσπειρωμένοι.

Ενώ τοποθετήσεις έκαναν και άλλοι παριστάμενοι, όπως ο ΕυθύμιοςΓιαννίκος, κτηνοτρόφος απ’ την Φιγαλεία, καθώς έκανε λόγο για το γάλα που το δίνουν σε εξευτελιστική τιμή, για τις ζωοτροφές που είναι ακριβές, το ΕΦΚΑ και το κράτος , που δεν τους υποστηρίζει.

https://www.youtube.com/watch?v=S9ApOQso-ds&feature=share&fbclid=IwAR3sJO8isFKHbMGChaAqtnY_hrkcRIG7RgIGygcjSCkHtxN0MZiet-_fnEI

 

 

πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.