ilia24.gr
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 09:48

Ο Δήμος Πύργου προχωρά στην εκμίσθωση απορριμματοφόρων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα σκουπίδια

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ξεκινάει αμέσως η δημοπρασία με απ' ευθείας ανάθεση για να μη χαθεί χρόνος...

 

Σε ήπιους τόνους διεξήχθη (όση ώρα ήμουν εκεί και κάλυπτα το ρεπορτάζ) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πυργου και σε δύο θέματα αιχμής που απασχολούν τον τόπο και τέθηκαν εκτός Ημερήσιας Διάταξης από τον Δήμαρχο κ. Γαβρίλη Λιατσή, το ένα αφορούσε τα σκουπίδια και το άλλο τα υπό δημιουργία Τμήματα για το ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Στη συνεδρίαση μίλησαν και για τα δύο κρίσιμα αυτά ζητήματα, ο κ. Λιατσής, ο κ. Καράμπελας και ο κ. Αργυρόπουλος. Αλλά η ουσία βρισκόταν στο εντός Η.Δ. θέμα, που αφορούσε τη λήψη απόφασης για την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2019, κατόπιν απόφασης -- εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως μας είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νάκος Ζουμπάκης, θα γίνει ενοικίαση μέσω δημοπρασίας για απορριμματοφόρα. Αμέσως μετά την ψήφιση από το σώμα θα τρέξουν οι διαδικασίες και για να κερδιθεί χρόνος ο διαγωνισμός θα γίνει με την διαδικασία της απ' ευθείας ανάθεσης. 

Και μακάρι να προχωρήσει γρήγορα αυτή η διαδικασία, γιατί αν ξεφύγει και πάλι η κατάσταση, τότε θα χαθεί και πάλι ο έλεγχος.

Το σώμα υπερψήφισε το θέμα αυτό πλην Άβας Βαγγελάτου και Χρήστου Αθανασούλας.
Απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω εφημερίας στο Νοσοκομείο ο Τάκης Αντωνακόπουλος. Επίσης απουσίαζε ο Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος, αμφότεροι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε στα προ Η.Δ. θέματα ο κ. Γαβρίλης Λιατσής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε όλες αυτές τις μέρες, που τα συσσωρευμένα σκουπίδια ξυπνούσαν μνήμες του παρελθόντος. Είπε ότι ήρθε σε προσωπική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, καθώς επίσης και με τον Δήμο Αμαρουσίου. Ζήτησε από αυτούς τη διάθεση απορριμματοφόρου, ενώ επεσήμανε με έμφαση το λόγο που δεν μπορούν τώρα στον τόπο μας να επισκευαστούν τα υπάρχοντα ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα, λόγω του γεγονότος, όπως είπε, ότι έπαψαν να λειτουργούν τα Συνεργεία Βαρέων Οχημάτων.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης ""Έργο Πολιτών"" κ. Αντώνης Καράμπελας, ο οποίος συνέκρινε την παρούσα κατάσταση με εκείνη της εφιαλτικής περιόδου με τα βουνά των σκουπιδιών. 

Καταλήγοντας ο κ. Καράμπελας εξέφρασε την απορία πώς είναι δυνατόν σήμερα που υπάρχει χώρος εναπόθεσης των σκουπιδιών, να μην υπάρχουν απορριμματοφόρα!! Συμφώνησε πάντως για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εκμισθώσει έστω και ένα απορριμματοφόρο.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης ""Όραμα Δημιουργίας"" κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος άσκησε κριτική για την υπάρχουσα κατάσταση επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πρώτο , όπως είπε, πολίτη του Πύργου.

Για το θέμα των τμημάτων ΤΕΙ

Ο Δήμαρχος Πύργου παρότι προκλήθηκε απέφυγε να χαρακτηρίσει ως "ψεύτη" τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου τονίζοντας ότι περιμένει να δει την εξέλιξη των πραγμάτων και μετά θα πει αυτά που πρέπει...

Το θέμα ξεκίνησε όταν από την Σύγκλητο του ΤΕΙ υπήρξαν οι προτάσεις που στάλθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο για επεξεργασία... Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν έχει παρθεί ουδεμία επ' αυτού απόφαση και ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, δηλαδή δύο τμήματα πολιτισμού για τον Πύργο κι ένα τμήμα για την Αμαλιάδα Αγροτικής Οικονομίας.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Αργυρόπουλος είπε ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία του κ. Γαβρόγλου, διότι άλλα είχε πει πέρυσι στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πάτρα. Επίσης τόνισε με έμφαση απευθυνόμενος στο Σώμα, να μην υπάρξει ουδείς εφησυχασμός...
Ο κ. Αργυρόπουλος κάλεσε όλους, να μην μείνουμε απαθείς και να πάμε μαζί με τους βουλευτές να συναντηθούμε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

(ΡΕΠΟΡΤΆΖ του ΑΝΚ)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.