Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 10:57

Χρήστος Γαρύφαλλος: Καμία εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων σε εργολαβικά συμφέροντα

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως ζητά την άμεση απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων του περιβόητου «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου

 

 Ενημέρωση των εργαζομένων για να αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

 Το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα

          Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νόμου, καταργεί την παρ.1, άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα». Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».

Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και λαμβάνονταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών εκχωρώντας τους υπηρεσίες του Δήμου και μετακυλώντας βέβαια το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά των Δημοτών αυξάνοντας τα Δημοτικά τέλη. Προσχεδιασμένη άλλωστε από τους ίδιους τους Δημάρχους είναι και η απαξίωση ολόκληρων υπηρεσιών χωρίς επισκευή και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, χωρίς προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής και χωρίς προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να υπακούσουν τα αφεντικά τους και να γίνουν εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους ακόμα κι αν αυτό κοστίζει ανθρώπινες ζωές.  

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.     

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε σειρά συνδικαλιστικών παρεμβάσεων με προοπτική κλιμάκωσης, συγκεκριμένα :

  1. ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:15 μ.μ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ενημερώνοντας όλους τους εργαζόμενους.
  2. ΠΕΜΠΤΗ 17/10/2019 ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ΠΟΕ -ΟΤΑ του συνόλου του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την έναρξη της πρωϊνής βάρδιας έως στις 11:00 π.μ. και στην συνέχεια ώρα 13:00 μ.μ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ, ενημερώνοντας όλους τους εργαζόμενους.
  3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:15 μ.μ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ (έναντι Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου) για τους εργαζόμενους του Δήμου Πύργου. ΣΑΒΒΑΤΟ 19 και ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 προκηρύσσει ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.
  4. ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη).

Μετά το πέρας του Συλλαλητηρίου και ώρα 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-3ος όροφος) όπου θα μεταφερθούν οι αποφάσεις των Συλλόγων και θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο Σύλλογος θα μισθώσει λεωφορείο για να συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10/2019 και ώρα 11:00 π.μ.. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση) να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο.

Συνάδελφοι πάμε να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με τους συναδέλφους και των άλλων συλλόγων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε. ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ

                                 

                                                                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                           ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα