ilia24.gr
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 12:02

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Βελτίωση της σύμβασης για το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά

 

Μια απόφαση που θα έπρεπε να ενώσει τις δημοτικές παρατάξεις και όχι να τις διχάσει

 


Μετά από 5ωρη διαλογική συζήτηση και τις επεξηγήσεις του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας ήρθε στον επίλογο σαν ηφαιστειακή έκρηξη το ξέσπασμα από συμβούλους της Αντιπολίτευσης

Στις 7 το απόβραδο της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και στις 1.30 το πρωί της Τρίτης ολοκλήρωσε τις εργασίες του, μετά από 6,5 ώρες!

Κορυφαίο όλων η συζήτηση για το περιβόητο ανά τις δεκαετίες θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Πύργου, το οποίο στην πορεία έγινε κοινό ζήτημα και προοπτική από όλους τους Δήμους της Ηλείας. Η συνεδρίαση που για το θέμα αυτό κράτησε πέντε ώρες, αφορούσε την ενημέρωση του Σώματος τόσο για την ενδιάμεση προσωρινή λύση με την Κινητή Μονάδα Μηχανικής Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης, καθώς και την οριστική λύση με την κατασκευή επίσης στην Τριανταφυλλιά του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο εκπρόσωπος της μιας εκ των δύο αναδόχων εταιρειών κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος, εκ μέρους της εταιρείας «Μεσόγειος». (Διακρίνεται στο μέσον της πρώτης σειράς). Η άλλη εταιρεία είναι η «Άβαξ», με ποσοστά 50% η κάθε μία.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά και η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά, ξαφνικά και σαν ηφαιστειακή έκρηξη, ξέσπασαν με ένταση οι αντιδράσεις των επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κώστα Νικολούτσου και κ. Στάθη Καννή, οποίοι εναντιώθηκαν στο ότι στην Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων αναγραφόταν για το συζητούμενο θέμα «ενημέρωση του Σώματος» κλπ και όχι «συζήτηση και λήψη απόφασης» επί του θέματος τούτου...

Η δική μου γνώμη είναι, ναι, θα μπορούσε να είχε αναγραφεί το «ενημερωτική συζήτηση και λήψη απόφασης για την βελτίωση της Σύμβασης» κλπ. Αλλά από την στιγμή που δεν είχε γραφτεί με αυτή την ορολογία, δεν ήταν λόγος αυτός για να δημιουργηθούν εκρηκτικές εντάσεις... Διότι η ουσία του θέματος μετράει πάνω απ' όλα... Εκτός αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, η οποία δεν κατέστη ορατή, την ώρα της συνεδρίασης και των φωνασκιών με κάποιες απρεπείς εκφράσεις... Όμως αν όντως υπήρχε κάποια σκοπιμότητα από την πλευρά της πλειοψηφίας, τι πιο αυθεντικό απ' όλα να γίνει ανοικτή καταγγελία από τους επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων παρατάξεων... Αν όμως δεν υπάρχει σοβαρός λόγος πέραν των προβαλλομένων κρίνω ως υπερβολική μια τόσο σφοδρή αντίδραση. Και οι προβληθέντες λόγοι ήταν από τον κ. Νικολούτσο ότι θα μπορούσε να είχε προετοιμαστεί καλύτερα, αν γνώριζε ότι εκτός από την ενημέρωση, θα ελαμβάνετο απόφαση. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο κ. Καννής, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Θεοδώρου έθεσε ζήτημα αντικανονικότητας λήψης μιας τέτοιας απόφασης, με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Νώντα Κυριαζή, να αντικρούει τον κ. Θεοδώρου λέγοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δύναται να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα έχει ισχύ ένεκα της προς τούτο ψηφοφορίας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Σώμα κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου. (Κατά ψήφισε μόνο ο κ. Χρήστος Γιάνναρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ οι αντιδράσαντες δήλωσαν "αποχή")...
Ο Δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος κάλεσε τους Συμβούλους, να πάρουν απόφαση στο πλαίσιο που έθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Διον. Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος κ. Κυριαζής διάβασε την πρόταση του Δημάρχου, η οποία έχει ως εξής:

Ζητάνε να υπάρξει βελτίωση στη σύμβαση της συμφωνίας για την διαχείριση των απορριμμάτων και από τους επτά Δήμους της Ηλείας, επικαιροποιημένη με τα σημερινά δεδομένα και με σκοπό το όφελος των πολιτών της Ηλείας!!

(ΑΡΘΡΟΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΑΝΚ)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.