ilia24.gr
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 12:22

 Χρ. Γαρύφαλλος προς Δήμαρχο Πύργου: «Προστατεύστε τους εργαζόμενους στο δήμο»

 

 Επιστολή απέστειλε στο Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, ζητώντας του να παρθούν πραγματικά μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στο δήμο.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

κ. Δήμαρχε,

Η έκτακτη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού απαιτεί την συνδρομή εκάστου υπαλλήλου του Δημοσίου, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού κάθε φορέα να χειριστούν την παρούσα κρίση με τρόπο που να προστατεύεται αφενός η ατομική υγεία του καθενός αλλά και η δημόσια υγεία, αφετέρου να εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας.

 Με την υπ’ αριθ.  7468/17-03-2020 απόφασή σας σωστά πράξατε ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος με εκ περιτροπής αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων όπως σας δίνει το δικαίωμα το υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αριθ. 18926/18-03- 2020 έγγραφό του.

Όμως εντελώς ξαφνικά στις 20/03/2020 τρείς μέρες μετά με την αριθ. 7879 απόφασή σας, κάνατε ανάκληση της προηγούμενης.

κ. Δήμαρχε,

Με αυτόν τον τρόπο δεν περιορίζουμε την διασπορά του κορωναϊού όταν μέσα σε ένα γραφείο 5τμ είναι 3 υπάλληλοι και σε 10 τμ είναι 7 υπάλληλοι.

Όλοι εμείς το μεσημέρι θα πάμε στα σπίτια μας να τηρήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου «Μένουμε σπίτι», και ερχόμενοι σε επαφή με τις οικογένειές μας μη γνωρίζοντας εάν κάποιος από εμάς εκεί στο γραφείο είναι θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται ότι ο κορωνοϊός πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και εμείς είμαστε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο.

Με βάση την διαμορφωμένη σήμερα 23-03-2020 κατάσταση στο Δήμο μας όπου όλοι οι υπάλληλοι είναι στις θέσεις τους εκτός αυτών που τελούν άδεια ειδικού σκοπού και προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχνωτισμός, ο συγχρωτισμός και συνωστισμός των υπαλλήλων στην υπηρεσία  προτείνουμε την επαναφορά σε ισχύ της προηγούμενης απόφασής σας για την εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα αυτή να συμπληρωθεί με την δυνατότητα διακριτικής ευχέρειας του κάθε Προϊστάμενου να εκδίδει εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας για την λειτουργία της υπηρεσίας του ώστε σε κανένα γραφείο να μην υπάρχει πάνω από ένας εργαζόμενος (εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ69/109/ΟΙΚ 8000/16-03-2020.

κ. Δήμαρχε,

Αυτές οι 2 εβδομάδες που έρχονται και πιθανόν και αυτές που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες πράγμα το οποίο αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής από τα μέτρα που καθημερινά λαμβάνει η Κυβέρνηση και που κάθε μέρα γίνονται και πιο αυστηρά.

Η ανάκληση της απόφασής σας για την εκ περιτροπής εργασία έρχεται σε αντίθεση με τις γενικές οδηγίες της κυβέρνησης για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Γι’ αυτό παρακαλούμε για την έκδοση νέας απόφασης με τον τρόπο που σας αναφέρουμε πιο πάνω.

Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα στο Δήμο μας δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα και θα ήταν ευχής έργο να περάσουμε την κρίση αλώβητοι .

Ο σύλλογός μας και όλο το προσωπικό του δήμου όπως πάντα στα δύσκολα θα είναι δίπλα σας για να περάσουμε και αυτή την κρίση.

 Το Δ.Σ             

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.