Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 18:35

Λιατσής: Μετά την ανάπλαση του Αγίου Σπυρίδωνος, σειρά έχει τώρα ο Άγιος Αθανάσιος! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζοντας το μπαράζ της επικοινωνιακής πολιτικής που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος Πύργου,

προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο Πύργος έχει μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στην ανάπλαση του Αγίου Αθανασίου. Φυσικά πρόκειται για τη στήριξη του μαντρότοιχου, ενός έργου αξίας 100.000 ευρώ περίπου, που το έχει ανακοινώσει ο ίδιος εδώ και καιρό, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέντευξη ακόμα παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Διονύσιος Μπέλτσος και ο Πολιτικός Μηχανικός της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Φώτης Χριστοδουλόπουλος.

 

Ο κ. Λιατσής κατά τη συνέντευξή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πύργου είναι το μόνο σίγουρα πιστοποιημένο έργο του Τσίλερ στην πόλη μας. Είναι ένας περίφημος Ναός που τόσα χρόνια δεν έχει αναδειχθεί στο επίπεδο που πρέπει. Η συμβολή της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τεράστια στη στήριξη αυτού του Ναού, μέσω ενός μαντρότοιχου που πρέπει να γίνει, και συμπράττει ο Δήμος σ’ αυτή την προγραμματική σύμβαση. Ο περιβάλλον χώρος της Δημοτικής Αγοράς που συμπεριλαμβάνεται και η Εκκλησία, πρέπει να γίνει τόσο καλός, ώστε όσοι επισκέπτονται αυτό τον χώρο να οδηγούνται εύκολα και με απόλυτη με ασφάλεια και στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Πιστεύω και με τη συνδρομή του Μητροπολίτη μας, ότι θα είναι όχι μόνο χώρος λατρείας, αλλά και χώρος αναγνώρισης της αρχιτεκτονικής αξίας ενός Ναού που όμοιός του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα».

LIATSHS MPELTSOS AGIOS ATHANASIOS 1

LIATSHS MPELTSOS AGIOS ATHANASIOS 1

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μπέλτος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η κατασκευή του μαντρότοιχου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Έχει γίνει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Δυστυχώς γραφειοκρατικά το έργο θα ξεκινήσει μετά από έξι μήνες. Εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και σαν Δήμος και η Περιφέρεια και το Υπουργείο και ενημερώνουμε τον κόσμο για την ακριβή έναρξη των εργασιών του έργου. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που επιδοτείται από το Υπουργείο και δεν προκύπτει από τα ιδία έσοδα του Δήμου. Είναι ένα έργο που επιδοτείται από το Υπουργείο και οι προσπάθειες του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια απέδωσαν καρπούς».


ΠΗΓΗ: ilia24.gr

Σχετικά Άρθρα