ilia24.gr
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 12:54

Θα λύσει και το κυκλοφοριακό ο Λιατσής!

Ανακοίνωσε έργα στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και στην ευρύτερη περιοχή

Διακήρυξη για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου στον κόμβο Αγίου Γεωργίου», υπέγραψε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Πύργου, προκειμένου να βελτιωθεί η αισθητική και η ποιότητα του αστικού χώρου και να διευρυνθεί το οδόστρωμα στην οδό Βύρωνος, ώστε να μπορούν από εκεί να διέρχονται τα λεωφορεία και τα φορτηγά.

Ο κ. Γαβριήλ Λιατσής μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης με σκοπό την αποφόρτιση της κυκλοφορίας. Μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και στους συνεργάτες μου πως δεν θα υπάρξει ούτε μια ημέρα που να μην ανακοινώνουμε στους συμπολίτες μας κάτι που θα αλλάζει την λειτουργία και τη ζωή μας μέσα στην πόλη του Πύργου. Κι αυτό το επόμενο διάστημα θα ισχύσει και για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Και δεν θα το λέμε απλά αλλά θα το κάνουμε γιατί θα έχουμε και την οικονομική δυνατότητα. Έχοντας μελετήσει και σχεδιάσει πολύ καλά επιδιώκουμε τα βαρέα οχήματα και τα λεωφορεία να μην διασχίζουν ολόκληρη την οδό Γορτυνίας και μέρος της Αγίου Γεωργίου, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά να στρίβουν στο ύψος της Δεξαμενής να ακολουθούν τον φαρδύ δρόμο της Κ. Παλαιολόγου και μέσω της Παυσανίας και της Βύρωνος να βγαίνουν στην κυκλική πλατεία και να συνεχίζουν από εκεί στην Αγίου Γεωργίου για να μην επιβαρύνουν την κυκλοφορία της πόλης. Για να συμβεί αυτό πρέπει στην οδό Βύρωνος να κόψουμε τις πρόσθετες λωρίδες που έχουν μπεί ως προέκταση πεζοδρομίου, να βγάλουμε τους φανοστάτες και να αντικαταστήσουμε το φωτισμό με άλλο καλύτερο. Έτσι θα διευρυνθεί το οδόστρωμα για να μπορούν από εκεί να διέρχονται τα λεωφορεία και τα φορτηγά. Οι απλές αυτές κινήσεις θα αποδώσουν άμεσα σε συνδυασμό με το έργο για την κυκλική πλατεία – κόμβο της Αγίου Γεωργίου που σχεδίασε ο αντιδήμαρχος Διονύσιος Μπέλτσος με την βοήθεια του μηχανικού μας Άγγελου Τσίκα. Ανάλογα έργα θα γίνουν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης που μαζί με το έργο διαχείρισης του νερού που θα ξεκινήσει από την ΔΕΥΑΠ θα μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τον τίτλο της έξυπνης πόλης».

 

Με την σειρά του ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Διονύσιος Μπέλτσος δήλωσε:

«Πρόκειται για ανακατασκευή πεζοδρομίου στον κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο πεζοδρόμιο με φανοστάτες, τοιχία, φυτά, με διακοσμητικό τούβλο και εσοχές για τους κάδους αποκομιδής των απορριμμάτων καθώς και μια διαφημιστική ταμπέλα led που θα πληροφορεί τους πολίτες πάνω σε θέματα ανακύκλωσης και όχι μόνο. Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου θα προαχθεί η αισθητική και η ποιότητα του αστικού χώρου. Αισιοδοξούμε ότι το έργο μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι της γιορτές των Χριστουγέννων».

 

Τέλος ο Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου κ. Άγγελος Τσίκας δήλωσε:

«Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2017 με συνοπτικό διαγωνισμό, ως μικρό έργο. Με την ανακατασκευή θα γίνει διαμόρφωση του αστικού χώρου και είναι σημαντικό να πω ότι θα είμαστε από τους λίγους Δήμους που θα τοποθετήσουμε ηλεκτρονικό πίνακα μετάδοσης συστημάτων όλων των ειδών. Από εκεί οι πολίτες θα ενημερώνονται με πληροφορίες για την πόλη όπως π.χ. για την ΕΥΔΑΠ και άλλες, για να έχουμε μια πραγματικά σύγχρονη πόλη».

 

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.