ilia24.gr
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 10:33

Νοσοκομείο Πύργου: Εντός του Ιουνίου η στελέχωση με πέντε μόνιμους ιατρούς

Με πέντε μόνιμους ιατρούς αναμένεται να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Πύργου όπως επεσήμανε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντα τους μέσα στον Ιούνιο δίνοντας ουσιαστική «ανάσα» σε νευραλγικά τμήματα όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών «Στις 9 Μαΐου εκδόθηκε το ΦΕΚ διορισμού πέντε μονίμων ιατρών για τη ΝΜ Πύργου. Οι τέσσερις (4) προσλήψεις αφορούν τη Μ.Ε.Θ. και η μία (1) το Τ.Ε.Π. (σ.σ. πρόσληψη ενός Ορθοπεδικού) . Εκκρεμεί ο διορισμός ενός ακόμα γιατρού για την Μ.Ε.Θ., καθώς υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση γιατί αυτή που είχε επιλεγεί αρχικά, παραιτήθηκε και έχει κινηθεί η διαδικασία για την αντικατάσταση της. Αυτό που ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο φτάνει στην ολοκλήρωση του και επιβεβαιώνει τη πεποίθηση μας αλλά κυρίως τη δέσμευση μας, ότι η Μ.Ε.Θ. όχι απλά δε θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή με διευρυμένη σύνθεση και περισσότερες κλίνες καθώς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εγκρίνει την ανάπτυξη μιας ακόμα κλίνης.Όσον αφορά τις προκηρύξεις να πω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι προκηρύξεις για δυο (2) θέσεις γιατρών στο Τ.Ε.Π. Από την ενημέρωση που έχουμε υπάρχει ενδιαφέρον για μια ακόμα θέση Αναισθησιολογίας που και θεωρούμε ότι και οι τρεις αυτές θέσεις θα καλυφθούν. Το δυσάρεστο είναι ότι η προκήρυξη για τη θέση της Παθολογίας απέβη άγονη, το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο και ο μοναδικός ιατρός που έφτασε μέχρι τέλους τη διαδικασία επέλεξε άλλο νοσοκομείο. Εμείς έχουμε ζητήσει την επαναπροκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης και πιστεύουμε ότι στο επόμενο «κύμα» προκηρύξεων που θα αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα υπάρχουν και κάποιες θέσεις που έχουν βγει άγονες» υπογράμμισε ο Κ. Διαμαντόπουλος.

Από τις 18 Ιουνίου στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ θα υπάρχει και Ψυχολόγος, μετά από αρκετά χρόνια προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης ενώ ήδη ετοιμάζεται ο χώρος που θα φιλοξενήσει την συγκεκριμένη δράση.

«Οφείλω να αναφέρω, ότι έχουμε υποβάλει στο Υπουργείο αίτημα για τη σύσταση μιας ακόμα θέσης Ψυχιατρικής. Αυτό ήταν μια στρέβλωση του Οργανισμού που προέβλεπε μόνο τρεις θέσεις που αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες. Το να υπάρχουν τρείς ιατροί σε ένα νοσοκομείο και σε ένα ψυχιατρικό τομέα τέτοιου εύρους όπως ο δικός μας, είναι ελάχιστος ο αριθμός. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε θέση σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε να την προκηρύξουμε κιόλας γιατί και να θέλαμε είχαμε αυτό το εμπόδιο.  Έχουμε υποβάλει αίτημα και θεωρώ ότι θα έχει θετική ανταπόκριση να προστεθεί ακόμα μια οργανική θέση γιατρού για να μπορέσουμε να την προκηρύξουμε» συμπλήρωσε ο Κ. Διαμαντόπουλος.

 

Εκτός λειτουργίας

Μπορεί διοίκηση και προσωπικό να δίνουν μάχη προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, ωστόσο τα προβλήματα φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος. Για μία ακόμα φορά ο αξονικός τομογράφος τέθηκε εκτός λειτουργίας έχοντας πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα 589 αξονικές τομογραφίες (σ.σ. εκείνες που κρίθηκαν απόλυτα απαραίτητες). «Ο αξονικός τομογράφος από τις 17 του μήνα έχει βλάβη, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί. Αναμένεται η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του αξονικού ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια το εύρος και την έκταση της βλάβης. Αυτή τη στιγμή για τις επείγουσες αξονικές που απαιτούνται έχουμε δυο επιλογές. Η μια είναι η διακομιδή στην Πάτρα που αφορά διασωληνωμένους και βαρέως πάσχοντες και η άλλη που έχουμε και την αξιοποιούμε είναι η συνεργασία με τα δυο διαγνωστικά κέντρα του Πύργου. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη μετακινήσεων είναι δική μας και πάντοτε με συνοδεία  δικού μας γιατρού».

 

 

Πηγή:protinews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.