Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 11:10

Πύργος-Αρχαία Ολυμπία: Βόλτα για τζέντλεμαν (φωτό)

Με vintage μηχανές, κοστούμια και κοινωνικό μήνυμα

 

Για 2η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο event «Gentlemen`s Ride» ή αλλιώς στη γλώσσα μας, «διακεκριμένη (μότο)βόλτα», με αφετηρία τον Πύργο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για μια μηχανοκίνητη πορεία για καλό σκοπό. Αναβάτες κλασικών μηχανών φορώντας τα κοστούμια τους… μαρσάρισαν ενάντια στον καρκίνο του προστάτη και υπέρ της ψυχικής υγείας των ανδρών.

Σημείο συνάντηση ήταν η πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο, όπου καλοντυμένοι άνδρες καβάλησαν τις καλογυαλισμένες μηχανές τους και ξεκίνησαν τη βόλτα τους για την Αρχαία Ολυμπία, με τελικό προορισμό τον Αρχαιολογικό χώρο.

Έτσι χθες το πρωί στην Ηλεία οι καλοντυμένοι άντρες καβάλησαν τις υπέροχες μηχανές και βέσπες τους και ακολούθησαν σε χαλαρό ρυθμό τη φθινοπωρινή διαδρομή για την Ολυμπία κάνοντας και κάποια στάση στο ενδιάμεσο

Το μοτοσικλετιστικό event ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2012 και σήμερα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια διοργάνωση, που υλοποιείται σε 600 πόλεις 56 χωρών. Στην Ελλάδα, φέτος διάφορες πόλεις οργάνωσαν αντίστοιχη βόλτα, όπως η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Αρχαία Ολυμπία και για πρώτη φορά και ο Βόλος.

Ονομάζεται Distinguished Gentleman’s Ride και απευθύνεται στους αναβάτες των περίφημων κλασικών μηχανών. Πρόκειται για ένα κίνημα που δημιουργήθηκε μέσα από τη φωτογραφία του Don Draper στη σειρά «Mad Men», όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το καλύτερο κοστούμι του.

Φωτογραφίες FB Γιάννης Βασιλόπουλος - John Vasilopoulos

Πηγή:ilia24.gr

Σχετικά Άρθρα