ilia24.gr
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:19

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας από γονέα μαθητή του Γυμνασίου Καράτουλα

 

 Ανοιχτή Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, που κοινοποιείται προς τον πρόεδρο των ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ),

τους Βουλευτές Ηλείας και τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απέστειλε ο Γιώργος Μακρόπουλος, γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καράτουλα, με θέμα  «Στάση εργασιών ανέγερσης του έργου: «Γυμνάσιο Λύκειο Καράτουλα Νομού Ηλείας - Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις», ζητώντας την άμεση παρέμβασή του ώστε να γίνει επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των εργασιών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ.

Με την παρούσα επιστολή θέλω αρχικά  να σας ενημερώσω για τις άθλιες συνθήκες διδασκαλίας που επικρατούν  στις λυόμενες αίθουσες του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα. Μαθητές και καθηγητές βιώνουν σκηνές «απείρου κάλλους» αναλόγως με  την εποχή του έτους. Το χειμώνα πολλές είναι οι αίθουσες που στάζουν βρόχινα νερά ενώ κατά τους ζεστούς μήνες του φθινοπώρου και της άνοιξης η ζέστη είναι ανυπόφορη τόσο εντός όσο και εκτός αυτών. Το ίδιο  αφιλόξενος είναι και ο προαύλιος χώρος. Κανένα στέγαστρο ή κιόσκι για να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες.  Φυσικά ούτε λόγος για άλλες κτιριακές υποδομές όπως γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια. Δεν είναι λεκτική υπερβολή   _αλλά πραγματικό γεγονός_  ότι το όλο σκηνικό στις λυόμενες αίθουσες θυμίζει hot spots  προσαρμοσμένο σε εκπαιδευτικές συνθήκες.

Κύριε Υπουργέ της Παιδείας

Η ενημέρωση θα ήταν μισή  αν ευθύς εξ αρχής δεν γινόταν σε σας γνωστό ότι η κατάσταση αυτή προήλθε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008 που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του κτιρίου όπου στεγάζονταν το εν λόγω σχολικό συγκρότημα. Ως λύση έκτακτης ανάγκης υπήρξε η στέγαση  σχολείου με λυόμενες αίθουσες  σε άλλο χώρο από αυτόν που ήταν το σεισμόπληκτο.  Όμως από τότε πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια  και το υπό κατασκευή νέο  κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα  έχει μείνει  ανολοκλήρωτο. Οι εργασίες έχουν σταματήσει για άγνωστους, στην κοινή γνώμη, λόγους. Μαθητές, εκπαιδευτές και γονείς άλλα και η ευρύτερη κοινωνία, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση του κτιρίου, ρωτούν συζητούν και απάντηση έγκυρη και επίσημη δεν παίρνουν.

            Κύριε Υπουργέ.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα με βάση τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις λυόμενες αίθουσες , είναι επιτακτική ανάγκη πρωτίστως για τα παιδιά μας. Η πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη περιοχή του πρώην δήμου Ωλένης δικαιούται ένα κτιριακό συγκρότημα  για τους αυριανούς πολίτες της. Αυτοί οι «αυριανοί πολίτες», οι σημερινοί μαθητές δικαιούνται τις ίδιες ευκαιρίες και τις ίδιες συνθήκες εκπαίδευσης με τους άλλους  μαθητές της χώρας. Γι αυτό και στην κατεύθυνση αυτή  ζητάμε την  θεσμική σας συμβολή ώστε να ξελασπώσει το όλο θέμα.  Να γίνει επίσημη ενημέρωση για τους λόγους της κωλυσιεργίας άλλα κυρίως να γίνει η επανεκκίνηση και η ολοκλήρωση των εργασιών.

Ευελπιστώντας σε δικές σας ενέργειες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γονέας μαθητή Γυμνασίου Καράτουλα – Ηλείας   

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.