ilia24.gr
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:48

Πύργος: Με υψηλούς στόχους το 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα (Παρασκευή) η έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο νομό Ηλείας με αυτό το θέμα.

Με 28 δασκάλους γιόγκα, ειδικευμένους επιστήμονες και εναλλακτικούς θεραπευτές, οι οποίοι θα παραδώσουν περί τα 40 μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια, ομιλίες και ατομικές συνεδρίες, το 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα φιλοδοξεί να θέσει υψηλούς στόχους και να καταστήσει τον Πύργο ως πόλη προορισμού ανθρώπων από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τη Γιόγκα και τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες.

Η σημερινή τελετή έναρξης (ώρα 20:00 στο Κτήμα Ηλιοστάσι) θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των εργαστηρίων κλπ. και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγή Μεταξάτου «Το μέλλον ήρθε πιο νωρίς» από την Ομοιοπαθητικό Ιατρό Ηλιοστάλακτη Κόντου. Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της αυτοβελτίωσης και από τους περισσότερο βραβευμένους παρουσιαστές ανά τον κόσμο της Μεθόδου Silva (έλεγχος του στρες και εξέλιξη του νου), ο Παναγής Μεταξάτος με το πιο πρόσφατο βιβλίο του παρουσιάζει έναν οδηγό που θα βοηθά τον καθένα να ξεκαθαρίσει πού βρίσκεται και πού θέλεις να πάει. Ο συγγραφέας  θα παρουσιάσει ταυτόχρονα και μια νοητική άσκηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση, που γίνεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Awake» (Το Ταξίδι της Αφύπνισης) των Paola di Florio και Lisa Leeman, που αναφέρεται στη ζωή του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, του ανθρώπου που εισήγαγε τη γιόγκα στη Δύση. Ο Γιογκανάντα, μετά από πολύχρονη περιπλάνηση στον κόσμο της Ανατολής, έγραψε το διεθνές best seller «Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι», παραδίδοντας το καταστάλαγμα των εμπειριών και της γνώσης που απέκτησε, κάνοντας προσιτές στο σύγχρονο κοινό τις διδασκαλίες του παρελθόντος, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπων στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, της πληρότητας και εσωτερικής ισορροπίας.

 

Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

 

Modern Meditation

από τον Ανδρέα Νοικοκύρη

Ο Ανδρέας Νοικοκύρης είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας , υπεύθυνος του κέντρου εσωτερικής γαλήνης και σωματικής ευεξίας “Namaste” στην Καλαμάτα, όπου διδάσκει  γιόγκα σε ενήλικες και παιδιά και παρέχω συνεδρίες σιάτσου, νεοκρανιοϊερής, Ρέικι και διαλογισμούς.

Modern Meditation: Ανάμεσα στις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τις σωματικές αισθήσεις, υπάρχει ένα διάστημα, ένας χώρος, ένα κενό, το οποίο ονομάζουμε παράγοντα μηδέν. Ακολουθώντας κάθε αίσθηση, συναίσθημα ή σκέψη διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια ώθηση και στη συνέχεια μια αντίδραση σε αυτή την ώθηση, και πάλι από την αρχή, ενώ ανάμεσα στην ώθηση και στην αντίδραση υπάρχει ένας χώρος κενού, ή εσωτερική γαλήνη.

Αυτό που ο Βούδας αποκάλεσε «τατάτα»(tathata) ή «σάτσνες» (suchness) –που σημαίνει «τη βουδική φύση που κρύβεται στην ουσία των πραγμάτων, όπως ακριβώς είναι»– αναφέρεται στην παρατήρηση αυτού του χώρου της αγάπης.

 

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός στην Ειρήνη

από τον Νίκο Σινάνη

Ο Νίκος Σινάνης συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο εκ μέρους της ομάδας μαθητών του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα του SRF Καλαμάτας.

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός στην Ειρήνη: Είναι βασισμένος σε πρακτικές αναπνοών Γιόγκα όπως τις δίδαξε ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα με αποτέλεσμα χαλάρωση και απαλλαγή από σωματικές και νοητικές εντάσεις. Περιλαμβάνει οραματισμό εξάπλωσης της συνειδητότητάς μας, αφιερωματικό τραγούδι, ομαδική επιβεβαίωση και τέλος με μια θεραπευτική τεχνική.

Ομιλία για το σώμα και την ενεργειακή και διατροφική εναρμόνιση

από τον Νίκο Σκούτα

Ο Νίκος Σκούτας σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και διετέλεσε μέλος της χρυσής Εθνικής Ομάδας Βόλεϋ της περιόδου 1982-1991. Ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, την διακίνηση βιολογικών προϊόντων και την παροχή συμβουλών υγείας.

Το σώμα μας. Ενεργειακή και διατροφική εναρμόνιση  (ομιλία): Τα ενεργειακό μας πεδίο διαταράσσεται από το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα γύρω μας και από την πληθώρα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κάθε είδους με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία σε σωματικό επίπεδο.

Οι εντατικές καλλιέργειες, η χημεία των τροφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος, παράγουν τροφές σε μεγάλη μεν ποσότητα αλλά φτωχές διατροφικά, με ενοχλητικές κατ’ αρχήν επιδράσεις και με δραματικές, μετά από χρόνια, επιπτώσεις. Θα δούμε στην πράξη την επίδραση αυτή και θα ενημερωθούμε για την χρήση των προϊόντων της φύσης και της τεχνολογίας που σέβεται και αξιοποιεί τη φύση.

 

Αριθμολογία

από την Μάγδα Τσιχριντζή

Η Μάγδα Τσιχριντζή σπούδασε Αρχαιολογία & Ιστορία Τέχνης και Γαλλική Γλώσσα. Έλαβε δεύτερο βαθμό Ρέικι και σπούδασε Πυθαγόρεια Αριθμολογία. Είναι μέλος της ομάδας διαλογισμού Κρίγια Γιόγκα SRF Καλαμάτας και παραγωγός βιολογικών αγροτικών προϊόντων.

Εισαγωγή στην Πυθαγόρεια Αριθμολογία: Μια παρουσίαση που στόχο έχει να μας εξηγήσει τη δύναμη των προσωπικών μας αριθμών στην καθημερινότητά μας, ώστε συντονισμένοι με αυτούς να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις, να αποφεύγουμε γεγονότα και να αποδεχόμαστε ήρεμα την οικογένεια, τις σχέσεις, τους φίλους.

 

 

Αναλυτικότερα βιογραφικά σημειώματα

 

Ανδρέας Νοικοκύρης

 Ο Ανδρέας Νοικοκύρης (1966) έχει πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας  από το Πανεπιστήμιο Urbίnο (Ιταλία) και διπλώματα Shiatsu θεραπείας από την Ιταλική σχολή Shiatsu της Ρώµης, τεχνικών Χειρομαλάξεων, Gym-Swim Υδροκινησιοθεραπείας, γυμναστικής στο νερό και Νέο-Κρανϊοιερής Θεραπείας. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, υπήρξε προπονητής κολύμβησης σε διάφορους συλλόγους, καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε προγράμματα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και εργάστηκε στην ψυχοσωματική αποκατάσταση σε κέντρα ψυχικής υγιεινής στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Σήμερα διευθύνει στην Καλαμάτα το κέντρο εσωτερικής γαλήνης και σωματικής ευεξίας “Namaste”, όπου διδάσκει  γιόγκα σε ενήλικες και παιδιά και παρέχει συνεδρίες σιάτσου, νεοκρανιοϊερής, Ρέικι και διαλογισμούς.

 

Νίκος Σκούτας

Ο γεννήθηκε στο Τορόντο, σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, διετέλεσε μέλος της χρυσής Εθνικής Ομάδας Βόλεϋ της περιόδου 1982-1991, που πέτυχε διακρίσεις σε βαλκανικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο  και απασχολήθηκε ως προπονητής της ΠροΕθνικής Ομάδας και σε άλλες ομάδες Πετοσφαίρισης.

Η γνώση και η εμπειρία που απέκτησε στον χώρο της υγιεινής διατροφής μέσω σεμιναρίων Αθλητικής Διατροφής στην Ελλάδα και στην Ιταλία, τον ώθησε στη συνέχεια να εμπλακεί επιχειρηματικά στην υγιεινή διατροφή και στην διακίνηση βιολογικών προϊόντων.

Εδώ και μερικά χρόνια, έχει εστιάσει στην παροχή συμβουλών υγείας με στόχο την αξιοποίηση του θησαυρού τροφών και άλλων συστατικών που μας παρέχει η φύση για καλύτερη υγεία.

Μάγδα Τσιχριντζή

Η Μάγδα Τσιχριντζή γεννήθηκε στο Λάγγος Νιγηρίας, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Παρίσι (Σορβόννη) Αρχαιολογία & Ιστορία Τέχνης και Γαλλική Γλώσσα. Εργάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Καλαμάτας. Έλαβε δεύτερο βαθμό Ρέικι, σπούδασε Πυθαγόρεια Αριθμολογία και πήρε δίπλωμα από την Πανελλήνια Αριθμολογική, Αστρολογική και Ταρωσοφική Εταιρεία, στην οποία είναι μέλος. Μελετά τους προσωπικούς χάρτες με τη Πυθαγόρεια διδασκαλία και βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη καθημερινότητά τους μέσω της αυτογνωσίας. Είναι μέλος της ομάδας διαλογισμού Κρίγια Γιόγκα SRF Καλαμάτας. Ζει στη Θούρια Καλαμάτας και είναι παραγωγός βιολογικών αγροτικών προϊόντων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.