ilia24.gr
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 12:31

Πύργος: Ενδιαφέρουσα Ενημερωτική Εκδήλωση για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία- Ομιλίες προσώπων με σημαντική προσφορά στα ΑμεΑ

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που είχε σαν θέμα την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Την εκδήλωση αυτή  διοργάνωσαν ο  Σύλλογος Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας , ο Νομαρχιακό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ Ν. Ηλείας «Ήλις» με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ομιλητές, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ στο τέλος των εισηγήσεων αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Π.Ο.Μ.Α.Μ.Ε.Α Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Ανδρέας Λίβανος  και υπεύθυνος του συντονισμού της εκδήλωσης και οι πρόεδροι των δυο Συλλόγων Παραπληγικών και ΑμεΑ «Ήλις» Παντελής Παπαναγιώτου και Αγαθή Ρηγοπούλου. Ευχαριστώντας τους ομιλητές για την ανταπόκρισή, αλλά και τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφεραν στα άτομα με αναπηρία, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στην ημερίδα. Ενώ έγινε λόγος και  για τις αναρίθμητες υποσχέσεις που έχουν λάβει στο παρελθόν και έμειναν στα λόγια  και μόνο.  κάλεσαν όλους, να σταθούν στο πλευρό τους για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στην κοινωνία.

Ενώ συνέχισαν τους χαιρετισμούς οι: κ. Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών , κ. Μάκης Μπαλαούρας και κ. Γιάννης Κουτσούκος, Βουλευτές Ηλείας  και η κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Αντιδήμαρχος Πύργου.

Για τα «Δικαιώματα των ΑμεΑ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο  πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης σε μια μεστή και άκρως κατατοπιστική ομιλία. χαρακτηρίζοντας την πρόσβαση ανθρώπινο δικαίωμα, που διασφαλίζει την ισοτιμία, ισονομία και ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρία.

Επιπλέον, ο  πρ. Διοικητής του ΙΚΑ και πρ. Γ.Γ του Υπ. Ναυτιλίας, Δικηγόρος Διονύσης Καλαματιανός, ανέλυσε τα του σύγχρονου νομικού καθεστώτος της «Προνοιακής Πολιτικής στην Ελλάδα»,  αναφερόμενος και στον θεσμό των Κέντρων Κοινότητας και τις σημαντικές παροχές τους τόσο για τα άτομα με αναπηρία όσο και στο ευρύ κοινό, επισημαίνοντας την  ανάγκη για αλλαγές και βελτίωση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή όλων, στην διεκδίκηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, είναι επιβεβλημένη.

Τέλος, ο Ειδικός Σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ της Γ.Γ , Δικηγόρος Γιώργος Καλούδης, ανέπτυξετο ζήτημα του  αυτονόητου δικαιώματος της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό, ενώ μετά από τον δικό του λόγο ακολούθησε γόνιμη συζήτηση των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, καθώς ανανέωσαν  το ραντεβού τους, σε μια επόμενη αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση, με μετρήσιμα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.