ilia24.gr
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 18:14

Ιατρικός Σύλλογος προς Δήμο Πύργου: Μαζέψτε τώρα τα σκουπίδια 

 

 Ο  Ιατρικός Σύλλογος   επανέρχεται δυστυχώς   στο να καταγγείλει  για μία ακόμη  φορά   την απαράδεκτη  κατά την κρίση του  κατάσταση με τα απορρίμματα  που  απασχολεί  τις κοινότητες  και το Δήμο  του Πύργου.

 

Δυστυχώς   τόνοι απορριμμάτων παραμένουν  εκτεθειμένοι άναρχα   σε διάφορες περιοχές του Δήμου   στο έλεος   των αδέσποτων και των τρωκτικών  αλλά και των  υψηλών πλέον θερμοκρασιών  με ό,τι αυτό συνεπάγεται   για την δημόσια υγεία.

Θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή   προς κάθε κατεύθυνση,  πρωτίστως  του Δήμου  αλλά και των πολιτών   ούτως ώστε να παρθούν  τα κατάλληλα μέτρα  για την άμεση αποκομιδή.

Οι κίνδυνοι που ελοχεύουν για τη δημόσια υγεία   έχουν τονιστεί επανειλημμένα  από το Σύλλογό μας  και καλούμε  για  ύστατη  φορά  τους ιθύνοντες  να μην  εκθέτουν άλλο  την υγεία  των  πολιτών  σε κίνδυνο.

Επιπλέον, επ΄ευκαιρία  της καλοκαιρινής περιόδου  και επικείμενης  αύξησης  της θερμοκρασίας  θα θέλαμε να  απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας   για   να τους τονίσουμε ορισμένα  βασικά  προληπτικά μέτρα  που σκοπό έχουν  την προστασία τους  από τις υψηλές θερμοκρασίες

 

 

  1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο με παραμονή σε σκιερούς και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
  2. Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.
  3. Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων και αλκοολούχων ποτών.
  4. Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα.
  5. Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
  6. Χρήση ανεμιστήρα ή κλιματιστικού όπου είναι δυνατό.
  7. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
  8. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
  9. Επιπλέον ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π. Και αυτοί αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρό τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.

ΠΗΓΗ:ilia24.gr

                                                   

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.