Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:04

Για πρώτη φορά ρευματολόγος στο Νοσοκομείο Πύργου - Τοποθετείται ο νέος αξονικός

 

Με δύο (2) επικουρικούς ιατρούς πρόκειται να ενισχυθεί η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και συγκεκριμένα:

 

Έναν (1) Ρευματολόγο και

Έναν (1) Χειρουργό

Το αίτημα έχει σταλεί στην 6η ΥΠΕ και ήδη έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριμένοι ιατροί βρίσκονται ήδη στη λίστα του επικουρικού προσωπικού και πολύ σύντομα θα είναι κοντά μας.

Η παρουσία Ρευματολόγου για πρώτη φορά  στη ΝΜ Πύργου θα επιτρέψει την ενεργοποίηση του αντίστοιχου ιατρείου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης  για τις Ρευματικές Παθήσεις 2015-2019, που εκπονήθηκε με την επιστημονική ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Ρευματολογίας, περίπου το 25% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών προσβάλλεται από τις σχετικές παθήσεις.

Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 3.000.000 άτομα στο σύνολο  του ενήλικου ελληνικού πληθυσμού.

Παράλληλα υπολογίζεται ότι 1  στα 1000  παιδιά πάσχει από χρόνια Ρευματική Πάθηση.

Η παρουσία Ρευματολόγου θα ενισχύσει ευρύτερα τον Παθολογικό Τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας και θα συνδράμει στη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.

Με την πρόσληψη του επικουρικού Χειρουργού ο αριθμός των ειδικευμένων χειρουργών θα φτάσει τους έξι (6) από τους οποίους ο ένας συνδράμει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Παράλληλα υπάρχει ένας ακόμα που συμμετέχει στο εφημεριακό πρόγραμμα και προέρχεται από τη ΝΜ Αμαλιάδας. Η πρόσληψή του κρίθηκε επιβεβλημένη με δεδομένο τον όγκο των περιστατικών που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη κλινική και ειδικότερα των αριθμό των χειρουργείων.

Το 2018 καταγράφεται αύξηση 5,5% (569 έναντι 539 το 2017).

Το 2019 (μέχρι τον Ιούλιο) η  «παραγωγή» της Χειρουργικής κλινικής σε χειρουργεία έχει φτάσει τα 284.

Έγκριση σκοπιμότητας

Εγκρίθηκε από πλευρά σκοπιμότητας η προμήθεια ενός (1) συστήματος επεξεργασίας νερού πλήρους διάταξης , για την τροφοδοσία τριάντα επτά (37) συσκευών Αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού συνολικής δαπάνης 60.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη μετά από επιχορήγηση της 6ης ΥΠΕ η οποία έχει δοθεί και πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία θα συμβάλλει στην ασφαλή διαχείριση των ασθενών που υποβάλλονται σε Αιμοκάθαρση.

Παραλαβή και εγκατάσταση αξονικού

Μέχρι τέλους Σεπτέμβρη εγκαθίσταται και λειτουργεί ο νέος αξονικός. Στις 19/9 απομακρύνεται ο υπάρχων και στις 23/9 ξεκινά η εγκατάσταση του νέου. Χωρίς πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες…..  

 

ΠΗΓΗ:https://www.ilia24.gr/

Σχετικά Άρθρα