ilia24.gr
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 11:02

Ο Δήμαρχος Πύργου για το Κοινωνικό Φροντιστήριο: Στον δείκτη κοινωνικής αντίληψης ο Πύργος βρίσκεται στους καλύτερους Δήμους της χώρας

 

Η ωραία εκδήλωση με τις βραβεύσεις των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

 

Μια πολύ ωραία εκδήλωση έλαβε χώρα την Πέμπτη το απόγευμα, στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με την επιβράβευση των εθελοντών εκπαιδευτικών αλληλέγγυων με υψηλό αίσθημα κοινωνικής συναντίληψης.

Σαν μια γιορτή ανθρώπινης ευαισθησίας ήταν η εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης του σημαντικού έργου που προσφέρουν συμπολίτες εκπαιδευτικοί παρέχοντας εθελοντική εργασία, μέσα από την τοπική κυψέλη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον τόπο μας.
Για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή Πύργου τους επιβράβευσε με τιμητικά διπλώματα Πιστοποίησης Κοινωνικής Προσφοράς, τα οποία επέδωσε προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

3 3

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε αναφορά στην έννοια της ανθρώπινης υπόστασης και στις ευαισθησίες των ανθρώπων με τα ψυχικά χαρίσματα, αλλά και την εσωτερική εκείνη δύναμη, που τον ωθεί σε πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Αντωνακόπουλος είπε, κινδυνεύουμε από άνθρωποι να γίνουμε άτομα και κάτι τέτοιο είναι λάθος.

Μέσα σε σαράντα χρόνια έχουν γίνει τεράστιες μεταβολές. Ανισότητες υπήρχαν πάντα, αλλά σήμερα έχουν επιδεινωθεί. Οι συλλογικότητες προασπίζουν τους αδύναμους οικονομικά ανθρώπους.

Και ο κ. Δήμαρχος κατέληξε επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο των πρωτοποριών μέσα στο κοινωνικό σύνολο και που διαμορφώνουν το προτσές των αλλαγών και μετεξελίξεων. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος ότι οι πρωτοπορίες είναι αυτές που τραβούν την κοινωνία μπροστά και αυτό το ρόλο παίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Ο δείκτης της κοινωνικής ευαισθησίας είναι υψηλός και σε αυτόν τον δείκτη της κοινωνικής αντίληψης ο Πύργος είναι στους καλύτερους Δήμους της χώρας.

Λίγο πριν τις βραβεύσεις ο Δήμαρχος Πύργου έπλεξε το εγκώμιο του άριστου εκπαιδευτικού και βραβευθέντες υπό του ίδιου κ. Βασίλη Σωτηρόπουλου, τον οποίο, όπως είπε τον είχε Καθηγητή στο πάλαι ποτέ Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου.

2 2

Χρήστος Αθανάσουλας: «Ο εθελοντισμός είναι συμμετοχή - Η αλληλεγγύη είναι καθήκον!!»

Ο πρωτοπόρος για τον τόπο μας και πρωτεργάτης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου κ. Χρήστος Αθανάσουλας, μίλησε πρώτος στο άνοιγμα της εκδήλωσης.

Ο κ. Αθανάσουλας ξεκίνησε με μια υπέροχη φράση : Για 6η χρονιά ολοκληρώσαμε ένα ταξίδι αλληλεγγύης!! Εμείς χαιρόμαστε, όταν χαίρεται και ο διπλανός μας... Και αναφέρθηκε σε μια φράση, που είχε πει παλαιότερα ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος: Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εθελοντισμό χρειάζεται κάθε εποχή!!

Συνεχίζοντας ο κ. Αθανάσουλας είπε ότι είναι μαζί μας άνθρωποι τριών γενεών : Συνταξιούχοι, εν ενεργεία και αδιόριστοι καθηγητές.

Ακολούθως ο κ. Αθανάσουλας εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον κ. Βασίλη Σωτηρόπουλου, έναν αγνό συνοδοιπόρο του αισθήματος κοινωνικής ευαισθησίας και συναντίληψης.

Τέλος ευχαρίστησε τον νέο Δήμαρχο Πύργου, για την παραχώρηση του κτιρίου στέγασης, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, καθώς επίσης για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε τον Οκτώβριο του 2018, που ένεκα της βοήθειας αυτής δεν έκλεισε και συνεχίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο!!

4 4

Τα ονόματα των βραβευθέντων Εκπαιδευτικών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Λάμπρος Παρασκευόπουλος, Νίκος Πατρίκιος, Βασίλειος Σωτηρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Άγγελος Νικολούτσος, Βούλα Παπαδοπούλου, Μάγδα Παναγιωτοπούλου, Χαρά Λαμπροπούλου, Βασίλειος Αγγελόπουλος, Γιώργος Σκουφής, Ευάγγελος Βογιατζής, Χρήστος Χριστόπουλος, Χρήστος Αθανάσουλας, Γιούλη Βασιλείου, Ασπασία Βεργέτη, Χρήστος Δημόπουλος, Χρήστος Παπαζώης, Ευστάθιος Ασημακόπουλος, Παναγιώτης Ασημακόπουλος, Δήμητρα Βαρώτσου, Ακριβή Βασιλοπούλου, Αγγελική Δημήτρουλα, Τάκης Δόξας, Μαρίνης Ηλιόπουλος, Χρυσαυγή Καλαμπόκα, Ελένη Κατσικονούρη, Κωνσταντίνα Κομπορόζου, Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, Βάσια Παπανδρέου, Βασιλική Πουρνάρα, Χρήστος Σαργέντης, Βασιλική Σεϊντή, Ελένη Τσατά, Αντώνης Πικέας, Νάντια Λαμπροπούλου, Γεωργία Κάβουρα, Έφη Κυριακοπούλου, Γιάννης Σαργέντης, Φωτεινή Δωροθέου.

(ΡΕΠΟΡΤΑΖ και φωτογραφικό υλικό από τον ΑΝΚ)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.