ilia24.gr
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 11:30

Πύργος: Αγιασμός και έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς-ΦΩΤΟ

 

Προσκοπικό χρώμα αλλά και παιδικές φωνές γέμισε το πάρκο ΣΠΚ το Σάββατο το απόγευμα, αφού περισσότερα από 250 παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι Πρόσκοποι του Πύργου!

 

11 σταθμοί λούνα παρκ περίμεναν τα παιδιά σε όλο το μήκος του πάρκου όπου δοκίμασαν τις ικανότητές τους αλλά και την τύχη τους σε διάφορα παιχνίδια, ενώ τους νικητές περίμενε ένα αναμνηστικό.

Την ίδια στιγμή δέκα σκακιέρες είχαν στηθεί από τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και τα παιδιά μάθαιναν το άθλημα, εξασκούνταν σε αυτό ενώ δόθηκε και αγώνας σιμουλντανέ, όπου το μέλος της Ακαδημίας κ. Δημήτρουλας αντιμετώπισε ταυτόχρονα 10 αντιπάλους!.

Παράλληλα πολλά παιδιά γνώρισαν το πιγκ πογκ από το σωματείο της πόλης μας Αιγαίον.

Εντυπωσιακό ήταν το προσκοπικό survivor με τις μεγάλες κατασκευές, όπου η κόκκινη και η μπλε ομάδα προσπαθούσαν να πετύχουν τις περισσότερες νίκες και να περάσουν στον τελικό, κάτι ανάλογο με το γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι. Ύπήρχαν όμως και άλλες εντυπωσιακές κατασκευές στο χώρο, όπως η πύλη, ο αιωρούμενος ιστός με την προσκοπική σημαία, ένα παρατηρητήριο και μια τραπεζαρία. Επίσης στο μέσο του πάρκου, εντυπωσίαζε τους επισκέπτες ο μικρός κατασκηνωτικός χώρος. Δύο σκηνές και κάποιες κατασκευές, όλες με φυσικά υλικά (ξύλα και σκοινιά), που εξυπηρετούν την διαβίωση στο ύπαιθρο. Μία σακιδιοθήκη, πιατοθήκη, πετσετοθήκη, παπουτσοθήκη, ακόμα και κάδος απορριμμάτων υπήρχαν στο χώρο.

Αρκετά παιδιά επέλεξαν να δοκιμάσουν τα παιχνίδια ευαισθητοποίησης και να επιχειρήσουν να κινηθούν με αναπηρικό αμαξίδιο στο χώρο ή τυφλά, ώστε να έρθουν στην θέση των συνανθρώπων τους και να κατανοήσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν.

Η βραδιά έκλεισε με προβολή ταινιών στο πάρκο θυμίζοντας στους παλαιότερους την εικόνα του θερινού σινεμά.

Νωρίτερα, στις 17.30 είχε πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά. Παρόντες ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας π. Νεκτάριος ο οποίος και τον τέλεσε, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος, ο Δασάρχης κ. Λάττας, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Τριανταφυλλόπουλος με τους Υπαρχηγούς του, το ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά τα Ενήλικα Στελέχη, και τα παιδιά του Συστήματος Προσκόπων Πύργου και οι γονείς τους. Οι τελευταίοι, υπό την καθοδήγηση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης είχαν ετοιμάσει και έναν μικρό μπουφέ με γλυκά και αναψυκτικά.

Επίσης παραβρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο οποίος όμως λόγω έκτακτης υποχρέωσης δεν ήταν στην ακολουθία του αγιασμού.

Καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς δεκάδες ήταν αυτοί, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Προσκόπων έφεραν πλαστικά καπάκια που θα διατεθούν στο Σωματείο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Παραπληγικών Ηλείας για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου. Η συγκέντρωση καπακιών θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα και όποιος επιθυμεί μπορεί να τα πηγαίνει στο πάρκο ΣΠΚ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων των Προσκόπων κάθε Σάββατο 11.00-13.30 και 17.00-20.30.

ΠΗΓΗ:https://www.ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.