ilia24.gr
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 00:22

Με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά η «Γιορτή της Ελιάς» από τις «Πυργιώτισσες»ΦΩΤΟ

 

Άκρως επιτυχημένη ήταν η 6η Γιορτή Ελιάς που έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στον κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων Πύργου.

Η 6η Γιορτή Ελιάς είναι μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πύργου «οι Πυργιώτισσες» που ξεκίνησε το 2014 στην πόλη μας και έγινε πλέον θεσμός. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου καλωσόρισε τους επισκέπτες της εκδήλωσης αναφέροντας στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ότι:
«Η Ελιά είναι δεμένη με τη ζωή των Ελλήνων και όλων των λαών της Μεσογείου. Από τα αρχαία χρόνια εμφανίζεται στους μύθους, στις θρησκευτικές τελετές και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Αποτελεί σύμβολο ευημερίας, ειρήνης, αγνότητας, γονιμότητας και ευφορίας. Η Ελιά υπήρξε σύμβολο της θεάς Αθηνάς. Σύμφωνα με την μυθολογία, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη».
Οι γυναίκες ετοίμασαν μια ξεχωριστή γιορτή, υποδέχτηκαν τον κόσμο με πλούσια εδέσματα που είχαν ως κύριο συστατικό το λάδι ενώ όσοι παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλούσια γεύση του λαδιού και των εδεσμάτων και παράλληλα να θαυμάσουν τα θεατρικά δρώμενα που επιμελήθηκε η δασκάλα χορού και καθηγήτρια σωματικής αγωγής κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου. Τα κοστούμια έραψαν η κ. Κων/να Ραζή και η κ. Μαίρη Μουστάκη. Την εκδήλωση πλαισίωσε η μικτή χορωδία Πύργου χαρίζοντας μια νότα στις καρδιές των παρευρισκομένων. Αφηγήτρια ήταν το μέλος της μικτής χορωδίας Πύργου κ Νάνσυ Πετροπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου μας πατέρας Χαράλαμπος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο κ. Στάθης Καννής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο πρόεδρος του Συλλόγου τραπεζικών Υπαλλήλων κ. Κων/νος Τριανταφυλλόπουλος, η αντιπρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων κ. Τούλα Καλαμπόκα, η Γενική Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Κατρίνα Μουστάκη, ο πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Νικολούτσος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, η κ. Πετροπούλου Ρούλα, στρατιωτικός, η κ. Μπαρτζοπούλου Γιώτα, υπεύθυνη χορωδίας Λυκείου Ελληνίδων και άλλοι πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον συνδιοργανωτή Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση, όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή, επίσης τους χορηγούς Ιωάννη Τοπιντζή, το κρεοπωλείο Ιωάννη Μαλλιόπουλου, το ανθοπωλείο Χαρ. Δρογγίτη, τους ιδιοκτήτες του Επαρχείου, τον Πετρόπουλο Σωτήρη και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους νέους φίλους που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους (τα αγγελούδια τους) για την συμμετοχή τους στα δρώμενα ώστε η γιορτή μας να στεφτεί με τόσο μεγάλη επιτυχία.
Μετά την εκδήλωση παρετέθη δείπνο στην κοσμική αίθουσα του Επαρχείου.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.