ilia24.gr
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 11:10

Χρ. Γαρύφαλλος για κορωνοϊό: Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να σεβαστούν τις αποφάσεις της πολιτείας

 

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος, με επιστολή του προς τα μέλη του Συλλόγου,

καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους αλλά και τους πολίτες να σεβαστούν τις αποφάσεις της πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή:,

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τις ανησυχίες του και τους φόβους του σχετικά με την εξέλιξη με τον νέο Κορωνοϊό και απαιτούσε από τις Δημοτικές αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της νόσου (αρ. πρωτ. 148/13-03-2020).

Σταθήκαμε στο πλευρό όλων των συναδέλφων με ψυχραιμία, έγκυρη ενημέρωση τηρώντας σε όλους τους χώρους εργασίας όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη διότι κάποιες υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό (ΚΕΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΕΑ), έπρεπε να παραμείνουν κλειστές και στις υπόλοιπες υπηρεσίες εργάστηκαν οι συνάδελφοι χωρίς την παρουσία κοινού ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες.

Αυτές οι δύο εβδομάδες όπως λένε οι ειδικοί ότι θα είναι και οι δυσκολότερες το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό θα θέλαμε να δείξετε ψυχραιμία, τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής, χρησιμοποιώντας  όλα τα απαραίτητα υλικά που προμηθευτήκαμε για το πλύσιμο των χεριών. Θα γίνει και νέα απολύμανση σε όλους τους χώρους (ήδη έγινε1 φορά την προηγούμενη εβδομάδα) αγοράσαμε αντισηπτικά, γάντια. Υπάρχει όμως έλλειψη σε μάσκες που άμεσα θα χορηγήσουμε σε όλους.

Όλοι οι γονείς που εργάζεστε και έχετε τέκνα έως 15 χρονών θα λάβετε την άδεια ειδικού σκοπού αλλά και οι ευπαθείς ομάδες όπως καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι θα πάρουν και αυτοί ειδική άδεια.

Αυτό ήταν ένα αίτημα που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος διότι δεν υπήρχε τέτοιου είδους άδεια.

Ζητάμε όμως άμεση έκδοση (ΚΥΑ) Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επεκτείνει στους δικαιούχους της άδειας ειδικού σκοπού και εκτός από τους καρκινοπαθείς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση να συμπεριληφθούν και οι άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα όπως καρδιαγγειακά, σακχαρώδη διαβήτη, αναπνευστικά κλπ.

Ζητήστε από τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στα μέτρα προφύλαξης αποφεύγοντας ευγενικά κάθε επαφή ή χειραψία μαζί τους και οι περισσότερες συναλλαγές να γίνονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικά μέσα.

Πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το κοινό, είτε δέχονται αιτήσεις και έγγραφα, είτε συνομιλούν με κόσμο, ανησυχούν για την υγεία τους.

Σωστά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αλλά δεν εστίασε σε πιο «ειδικά» μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που είναι «έκθετοι» στο κοινό  κάτι που και εμείς οι ίδιοι επιθυμούμε (μέσω πχ μιας πιο εξειδικευμένης εγκυκλίου), ζητάμε «ειδική μέριμνα» και όχι  αυτά τα μέτρα να εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο κανόνων ατομικής – συλλογικής προστασίας που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας.

Υπάρχει φόβος σε όλες τις υπηρεσίες διότι καθημερινά δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και συνεχώς είμαστε με ένα αντισηπτικό στο χέρι.

Θεωρούμε λοιπόν ότι τα ΚΕΠ – Βοήθεια στο Σπίτι – ΚΕΑ – Δημοτολόγιο – ΤΑΠ – Πρωτόκολλο,  αλλά και οι εργαζόμενοι που έχουν συναλλαγή και οι ίδιοι οι πολίτες που προσέρχονται σε αυτά, βρίσκονται εγκαταλειμμένοι στην μοίρα τους και θα αποτελέσουν πολύ σύντομα εστία διάδοσης της λοίμωξης αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Ζητάμε να βρεθεί τρόπος αναστολής υποδοχής κοινού, ως μέτρο που θα συμβάλει στον περιορισμό και την καθυστέρηση διασποράς του νέου ιού. Εξαιρετικά σημαντικά και τα δύο στο να σωθούν ζωές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και οι πολίτες να σεβαστούν τις αποφάσεις της πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας και να μην δράσουν απερίσκεπτα και αυτοβούλως.

Διότι πάνω από όλα είναι η υγεία όλων μας. Θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας και να μας ενημερώνετε για ότι προβλήματα αντιμετωπίζετε και ενωμένοι θα περάσουμε και αυτή την κρίση.

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

 

 

             Χρήστος Γαρύφαλλος                                                          Ελένη Γάζου

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.