ilia24.gr
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:19

Εγκαινιάστηκε χθες το ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου (Φωτο-Βίντεο)

Παρουσία του δωρητή Δ. Σοφιανόπουλου και του «Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος

 

Εγκαινιάστηκε χθες στον χώρο του Νοσοκομείου Πύργου το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, μετά την τεράστιας σημασίας δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού από το σωματείο «Παιδικού Τραύματος» και την ευγενική χορηγία της «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» ύψους 53.122 ευρώ .

paidiatriki egkainia2

paidiatriki egkainia2

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και το προσωπικό της Παιδιατρικής υποδέχτηκαν την πρόεδρο του Σωματείου «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» κ. Νατάσα Κλάιβ Βρέκοσι και τον χορηγό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 53.122 ευρώ κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο της Δικηγορικής εταιρίας «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» που κατάγεται από τον Πύργο. Η χορηγία έγινε στη μνήμη των γονέων του Φώτη και Ιουλίας Σοφιανοπούλου.

Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ο οποίος αναφερόμενος στη σημαντική αυτή προσφορά τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τον κ. Σοφιανόπουλο διότι είναι ο ευεργέτης της κλινικής αυτής. Οι Έλληνες ανέκαθεν δεν κοίταζαν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους και όταν είχαν κάτι το πρόσφεραν». 

 

Κώστας Διαμαντόπουλος: Μια προσφορά στα παιδιά του Νομού μας

paidiatriki egkainia9

paidiatriki egkainia9

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού τραύματος αλλά κυρίως τον κ. Σοφιανόπουλο. Να ξέρουν ότι οι συσκευές και τα μηχανήματα που μας προσέφεραν είναι σε πολύ καλά χέρια. Είμαστε περήφανοι για την παιδιατρική μας κλινική που τώρα θα έχει ακόμα καλύτερα μέσα για να κάνει την δουλειά της. Το ποσοστό διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία είναι κάτω του 1% γεγονός που σημαίνει ότι η προσφορά που έγινε, δεν είναι μία προσφορά στο Νοσοκομείο αλλά μία προσφορά στα παιδιά του Νομού μας και στα παιδιά των επισκεπτών της Ηλείας».

 

Δημήτρης Σοφιανόπουλος: Είμαι Πυργιώτης και θέλω να προφέρω στον τόπο μου

paidiatriki egkainia5

paidiatriki egkainia5

Ο δωρητής Δημήτρης Σοφιανόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων και στο σύντομο χαιρετισμό ανέφερε:

«Δεν πιστεύω ότι οι δωρητές πρέπει να μιλάνε, ίσως ούτε και να φαίνονται, αλλά επειδή είμαι Πυργιώτης ήθελα να έρθω και να το δω. Ο Πύργος είναι το μέρος των γονέων μου. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχουν σημασία τα χρήματα. Σήμερα εδώ βλέπω πολλούς ανθρώπους με χαμόγελο που δεν είναι πάντα εύκολο στον Πύργο, όπως μου λέει η εμπειρία μου. Εμείς μεγαλώναμε πάντα με τον «Γερμανό Ηλείας» και λέγαμε τι Γερμανός είναι αυτός που είναι στην Ηλεία, αλλά μαθαίναμε ότι έκανε πάντα ένα πολύ καλό έργο.  Αυτά μας έλεγαν οι γονείς μας αλλά και άλλοι δωρητές οι οποίοι εμπιστεύονταν τα χρήματα στον Γερμανό Ηλείας και όχι αλλού.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που η κ. Βρέκοσι και ο άνδρας της με βοηθούν να κάνω κάποιες δωρεές. Πρέπει να πω ότι για κάποιο λόγο όλες οι δωρεές γίνονται σε νοσοκομεία και δεν έχει σημασία πως λέγονται, «Ανδρέας Παπανδρέου», «Τσίπρας» ή «Καραμανλής», αρκεί να είναι νοσοκομεία και να δουλεύουν».

 

Νατάσα Κλάιβ Βρέκοσι: Όραμά μας ο εξοπλισμός όλων των Παιδιατρικών Κλινικών

paidiatriki egkainia13

paidiatriki egkainia13

Η πρόεδρος του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος κ. Νατάσα Κλάιβ Βρέκοσι ανέφερε ότι σκοπός του Σωματείου «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» είναι να σταματήσουν τα ατυχήματα να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Σοφιανόπουλο για τη δωρεά, τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας και τη Συντονίστρια Δ/ντρια της Παιδιατρικής για την άψογη συνεργασία.

«Μέχρι σήμερα έχουμε στηρίξει 28 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα, βοηθώντας πάνω από 340.000 παιδιά.Είναι πολλά τα περιστατικά όπως μας τα έχουν περιγράψει οι γιατροί από τα Νοσοκομεία που έχουμε βοηθήσει, και γνωρίζω πόσο ζωτικής σημασίας είναι το έργο μας, καθώς σώζονται καθημερινά πολλά παιδιά. Όσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο Νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα παιδιά να αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχημένα. Όραμά μας είναι να καταφέρουμε να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Ελλάδος καθώς και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας».

 

Μαρία Αναστασοπούλου: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

paidiatriki egkainia12

paidiatriki egkainia12

Η Συντονίστρια Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στην τεράστιας σημασίας δωρεά και ευχαρίστησε το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και την «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο, λέγοντας ότι «οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν πραγματικότητα».

«Πριν δέκα χρόνια όταν άρχισε δειλά τη λειτουργία της η Παιδιατρική κλινική με πολλές ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, όλο το προσωπικό είχαμε την αγωνία και το άγχος πως θα πετύχουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες, πιστέψαμε, δουλέψαμε και πιστεύουμε ότι έως τώρα καταφέραμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο λειτουργίας της κλινικής μας και μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση του παιδικού πληθυσμού. Πάντα όμως ελπίζαμε και ονειρευόμαστε να έχουμε καλύτερο εξοπλισμό και πιο εξειδικευμένο που θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο μας, θα αναβάθμιζε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο παιδικό πληθυσμό του νομού μας και κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και το βαρέως πάσχων παιδί ή νεογνό, το οποίο πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια σε ΜΕΘ. Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει με κρατική επιχορήγηση. Όμως οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες μέσω του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και της ευγενούς χορηγίας της Δικηγορικής εταιρίας «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο που έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας.

paidiatriki egkainia10

paidiatriki egkainia10

Εκ μέρους όλου του προσωπικού της κλινικής θέλουμε να εκφράσουμε ολόψυχα τις θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, στον κ. Σοφιανόπουλο για τη γενναιόδωρη και πολύτιμη για εμάς προσφορά του, και τον διαβεβαιώνουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι σημαντική βοήθεια για εμάς και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας φροντίδας των μικρών ασθενών. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς. Τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες πρέπει να αναδεικνύονται και ευελπιστούμε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωποι σαν εσάς μας δίνουν το κίνητρο και το κουράγιο να αγωνιζόμαστε συνέχεια για ένα καλύτερο παρόν και ακόμα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά. Σας εύχομαι προσωπική υγεία, ευτυχία και επιτυχία και είμαι σίγουρη, ότι οι γονείς σας, στη μνήμη των οποίων κάνετε αυτή τη δωρεά από εκεί πάνω θα είναι πολύ περήφανοι για εσάς».

paidiatriki egkainia4

paidiatriki egkainia4

Στη σημασία της δωρεάς του κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλου αναφέρθηκε επίσης και ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ενώ τον κάλεσε να συνεχίσει να στηρίζει την πόλη του λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα κάνεις κι άλλα και η μεγάλη εταιρία που έχεις δημιουργήσει και πηγαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα και στο Μόναχο, θα σε φέρουν πολύ κοντά στον Πύργο και με άλλες δράσεις που εσύ θα προσδιορίσεις κι εμείς θα αποδεχθούμε».

Παράλληλα ο κ.  Λιατσής πρόσφερε από ένα αναμνηστικό δώρο στον κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο και στην κ. Νατάσα Κλάιβ - Βρέκοσι.

 

Πηγή:ilia24.gr

paidiatriki egkainia14

paidiatriki egkainia14

paidiatriki egkainia3

paidiatriki egkainia3

paidiatriki egkainia7

paidiatriki egkainia7

paidiatriki egkainia15

paidiatriki egkainia15

paidiatriki egkainia

paidiatriki egkainia

paidiatriki egkainia1

paidiatriki egkainia1

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.