ilia24.gr
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 20:10

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Κατακόλου-Φωτό-Βίντεο

Ένας προϋπολογισμός ύψους 10.500.000 ευρώ, υπογράφθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη Ηλείας  κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο,

από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Κατακόλου κ. Λεωνίδα Βαρουξή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ηλείας κ. Παναγιώτη Μπράμο. Αποτελεί, ένα έργο το οποίο θα επιφέρει θετική εξέλιξη στον τομέα του τουρισμού, αναβαθμίζοντας την περιοχή του Κατακόλου. Επομένως στόχος τους είναι το έργο να αυξήσει την οικονομία της Ηλείας.

«Όραμα της Περιφερειακής Αρχής αλλά και εμένα προσωπικά είναι το Κατάκολο να αξιωθεί ως ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό και λειτουργικό λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης, το οποίο είναι ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα του λιμανιού, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει το φυσικό κάλος του Κατακόλου. Επίσης, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του εμπορίου, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και κατά την κατασκευή αλλά και αργότερα.

Το συγκεκριμένο έργο γίνεται σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές όπου και υποβάλουμε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. Αυτό το έργο έρχεται να συμπληρώσει και τις δύο προηγούμενες παρεμβάσεις.

Η πρώτη παρέμβαση έχει να κάνει με τις υλικές υποδομές του λιμανιού και η δεύτερη αφορά την παράκαμψη στα Λαστέικα και στον Αϊ- Γιάννη…. Η κρουαζιέρα έχει μέλλον και θεωρείται μια μεγάλη αναπτυξιακή πρόκριση για το Κατάκολο  όπου είναι χώρος υποδοχής των τουριστών», δήλωσε ο κ.  Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, για το αρκετά σημαντικό έργο το οποίο θα αυξήσει τη τουριστική δύναμη του λιμανιού.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί μια δουλειά που έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια φτάνει στην τελική ευθεία  με το αίτημα που υπογράφθηκε από την Περιφέρεια και το Λιμενικό ταμείο, για τη χρηματοδότηση του έργου. Ο φάκελος για τη  προγραμματική σύμβαση είναι απολύτως έτοιμος και θα υπογραφθεί μετά την ένταξη.

Σχεδιάζουμε να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το έργο το συντομότερα έτσι ώστε να κερδίσουμε ένα μέρος του χειμώνα στο επίπεδο εργασιών… Πέρα από αυτό το έργο θα ακολουθήσουν άλλα δύο ακόμα έργα τα οποία έχουν σχέση με το Κατάκολο και θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Πριν από λίγες μέρες  οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας απέστειλαν τα τεύχη δημοπράτησης για την παράκαμψη του Αϊ-Γιάννη, στη Διαχειριστική Αρχή για να γίνει ο τελικός έλεγχος και η έγκριση», επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας σχετικά με το αναπτυξιακό έργο του Κατακόλου.

«Σήμερα υπογράφουμε από κοινού με τον Περιφερειάρχη το αίτημα πρότασης του έργου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης και πιστεύουμε ότι θα αξιολογηθεί θετικά από την ειδική υπηρεσία διαχείρισης όπου στη συνέχεια θα ενταχθεί σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Αντιμετωπίσαμε αρκετά εμπόδια για να φτάσουμε σήμερα εδώ, στην τελική ευθεία του έργου», ανέφερε ο κ. Λεωνίδας Βαρουξής, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου για την εξέλιξη της πορείας του έργου, φθάνοντας στο τελικό στάδιο.

Πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.