ilia24.gr
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 13:33

Το Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού να γίνει το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Ηλεία (φωτό)

 Νέα συνέντευξη της Οργανωτικής Επιτροπής, με συμμετοχή του Επιμελητηρίου, της Π.Ε. Ηλείας και του Δήμου Πύργου

Νέα συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου η Οργανωτική Επιτροπή του Γ’ Πανελληνίου Συνέδριου Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου, την ΠΔΕ, τον Δήμο Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηλείας, ο πατήρ Ηλίας Παπαγγελής και άλλοι εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ηλείας, ο κ. Κώστας Νικολούτσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας,

 ο κ. Αυγερινός Ζουμπάκης, Αντιδήμαρχος Πύργου και ο κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος είναι και βασικός εμπνευστής της διοργάνωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το συνέδριο θα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου που θέλει να έρθει στον Πύργο είναι αρκετά μεγάλη. Ήδη υπάρχουν πάνω από 50 συμμετοχές από Μητροπόλεις, συμμετοχές από δημοσιογράφους και από tour operators, όπως επίσης και από πολλά τουριστικά γραφεία. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της Ηλείας, τα μοναστήρια της και ο σπουδαίος πολιτισμός της. Με την συμπαράσταση όλων, όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να ένα μεγάλο βήμα προς την άνοδο του τουρισμού στην Ηλεία».

Ο κ. Νικολούτσος στην συνέχεια τόνισε: «Στο συνέδριο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από καλεσμένους ομιλητές και να δούμε πως διαχειρίζονται τον θρησκευτικό τουρισμό σε διάφορες περιοχές όπως στην Περιφέρεια της Κρήτης, στη Ρόδο και στην Κύπρο. Από τη στιγμή που για τον τουρισμό ζητάμε νέους δρόμους, καταλαβαίνετε πως το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού είναι στις προτεραιότητες μας».

Ο κ. Πλατανιάς υπογράμμισε: «Στην Ηλεία έχουμε αναπτύξει πολύ τον πρωτογενή τομέα, ελάχιστα τον δευτερογενή και εάν δεν αναπτυχθεί ο τριτογενής δεν θα έχουμε καλό μέλλον. Το συνέδριο που πρότεινε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων θα βοηθήσει ώστε να καταλάβει ο κόσμος πως εδώ μπορεί να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός. Για αυτό το λόγο συνδιοργανώνουμε και συμμετέχουμε στην εκδήλωση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να είναι επιτυχημένο το συνέδριο».

Ο κ. Ζουμπάκης επεσήμανε: «Η πόλη μας χρειάζεται ξένο κόσμο να έρθει και να θαυμάσει τα αξιοθέατά της. Ο Δήμος Πύργου είναι συνδιοργανωτής του συνεδρίου και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διεξαχθεί σωστά και να είναι επιτυχημένο».

Τέλος, ο Πατήρ Παπαγγελής ολοκλήρωσε αναφέροντας: «Ο λαός μας λέει πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, επομένως κάτι αρχίζει και για τον Πύργο και για την Ηλεία γενικότερα. Εμπνευστές αυτού του συνεδρίου είναι ο αγαπητός πρόεδρος κ. Ζαχαρόπουλος μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Γερμανό. Συζήτησαν, το αίτημα μεταφέρθηκε στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και ενεκρίθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησία της Ελλάδος. Απ’ ότι φαίνεται από τις προσκλήσεις που έχουμε στείλει και τις ανταποκρίσεις που υπάρχουν ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από τα άλλα Πατριαρχεία και από την Κρήτη και από την Κύπρο και από παντού. Πιστεύω πως αυτή αγάπη που υπάρχει μεταξύ των συνδιοργανωτών θα φανεί και στην επιτυχία του Συνεδρίου. Οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες της Ηλεία να έρθουν, να ακούσουν και να διδαχθούν».

Πηγή:ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.