ilia24.gr
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 21:00

Κώστας Νικολούτσος: «Αντίπαλός μας τα προβλήματα»

Αποκλειστική Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Πύργου στο ilia24.gr!

Νέο πνεύμα στον δήμο, καινοτόμες προτάσεις και τη νέα γενιά στο προσκήνιο

Μια πρώτη συνέντευξη με τον κ. Κώστα Νικολούτσο, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την δημαρχία της πρωτευούσης του νομού, έχει ειδικό ενδιαφέρον. Ο εν ενεργεία πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, με θητεία  και στην  δημοτική αυτοδιοίκηση εκτιμά,  ότι τώρα είναι ο κατάλληλος  χρόνος για να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των δημοτών του Πύργου, παρότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές σε δήμους και περιφέρειες είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο διοίκησής τους. 

Από την εμπειρία του ως επικεφαλής του ΕΒΕ, θεωρεί ότι καμιά κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει αν παραμείνει  κλεισμένη στον εαυτό της, αν δεν ανοίξει δρόμους,  δεν αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και   τα προσφερόμενα  ευρωπαϊκά προγράμματα. Ταυτόχρονα είναι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται να «ανακαλύψουμε ξανά την πυρίτιδα» ! Αρκεί η νέα  αυτοδιοίκητη αρχή  να πράξει  τα αυτονόητα ώστε να ανταποκριθεί  στις  απαιτήσεις των δημοτών και στις ανάγκες του σήμερα. Με ρεαλισμό και συλλογική προσπάθεια, με αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού και ειδικά των νέων…

Διαβάστε στη συνέχεια όλες τις απαντήσεις του υποψήφιου δημάρχου Πύργου στις ερωτήσεις που του θέσαμε.    

Κύριε  Νικολούτσο

 Την  υποψηφιότητα σας για τον δήμο του Πύργου είναι αλήθεια ότι  τη συζητούσαμε από τις προηγούμενες εκλογές,  το 2014. Τελικά τι σας εμπόδισε τότε και τι είναι αυτό που μέτρησε για να λάβετε τώρα την απόφαση να διεκδικήσετε τον δημαρχιακό θώκο;

“Δεν με εμπόδισε κάτι αλλά είχα σχετικά πρόσφατα αναλάβει πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας και όφειλα να εστιάσω την προσοχή μου στο θεσμό.

Σήμερα μετά από 7 χρόνια επιμελητηριακής δράσης εκτίμησα ότι υπάρχει χρόνος για να ασχοληθώ με τα δημοτικά θέματα της γενέτειρας μου.”

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ό,τι αφορά την εκλογή των νέων αυτοδιοικητικών αρχών σας βρίσκει σύμφωνο ; Θεωρείτε ότι οι νέοι συσχετισμοί που θα  προκύψουν  ακριβώς εξ αυτού του δεδομένου, θα λειτουργήσουν θετικά  όσον αφορά την εμπλοκή  περισσότερων  παρατάξεων στην διοίκηση του δήμου;

“Κατά την γνώμη δυο είναι οι βασικές αλλαγές διοίκηση του Δήμου.

Η πρώτη είναι η απεμπλοκή των οργάνων των κοινοτήτων απ’ τα δημοτικά ψηφοδέλτια και εκτιμώ ότι η αυτοτελής λειτουργία επιτρέπει σε κάθε τοπική κοινότητα να αναδείξει ικανά στελέχη που θα είναι ανεξάρτητα απ’ την δημοτική αρχή.

Η δεύτερη είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων και μάλιστα απ’ την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Σε πολλούς δήμους θα υπάρχουν προβλήματα γιατί έκτος των άλλων υστερούμε σε επίπεδο λήψης συλλογικών αποφάσεων.

Ως παράταξη θα διεκδικήσουμε το μέγιστο ποσοστό των ψήφων από την πρώτη Κυριακή.”

Έχετε πολλά χρόνια εμπειρίας από την συμμετοχή σας στα κοινά, τα περισσότερα εξ αυτών ως επικεφαλής του ΕΒΕ Ηλείας. Πιστεύετε ότι αυτή η διαδρομή σας είναι ένα από τα «συν» της υποψηφιότητάς σας;

“Είναι νωρίς να αποτιμηθεί η δραστηριότητα μου ως πρόεδρος του Επιμελητήριου.

Τα χρόνια που πέρασαν δώσαμε ιδιαίτερη βάση στα θέματα υποδομών και κυρίως στα συγκοινωνιακά δίκτυα και αντιμετωπίσαμε την Ηλεία ως ενιαίο σύνολο.

Παράλληλα ασχοληθήκαμε ενεργά με την πρωτογενή  παράγωγη και την μεταποίηση , ενώ για τον Τουρισμό καταθέσαμε προτάσεις με νέο πνεύμα.

Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην εξωστρέφεια μέσω συνεργασιών με τα Επιμελητήρια Αδριατικής και Ιόνιου , υλοποιούμε σημαντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ πιστεύουμε ακράδαντα ότι κοινωνία χωρίς εξωστρέφεια δεν έχει μέλλον.

Η θητεία μου πάντως στα δημοτικά πράγματα είναι μακρόχρονη και είναι γνωστό ότι έχω διατελέσει Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρος της ΔΕΥΑΠ , αντιδήμαρχος και Προέδρος του εθνικού σταδίου Πύργου.”

Ποια είναι τα βασικά ζητήματα που κατά την άποψή σας αφορούν στο δήμο Πύργου, καρκινοβατούν για δεκαετίες  και πρέπει κατά προτεραιότητα να απαντηθούν προκειμένου η πρωτεύουσα του νομού να αποκτήσει  δυναμική  προόδου;

“Νομίζω ότι τα θέματα καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού είναι προτεραιότητες για κάθε δήμο και κάθε ένα απ’ αυτά χρειάζεται εκτεταμένη ανάλυση που ξεφεύγει από τα όρια της σημερινής συνέντευξης, γιατί εκτός των άλλων δεν είναι κοινά για όλες τις ενότητες.

Αν μπορούσα να προσθέσω κάτι καινούργιο θα έλεγα ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας , στην αγροτική οδοποιία και στην χρήση νέων τεχνολογιών παντού, ενώ θα βελτιώσουμε την παροχή διοικητικών υπηρεσιών στους δημότες.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός για όλους αποτελεί μια ισχυρή πρόσκληση στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης μεγάλου αριθμού συμπολιτών , της αύξησης των επισκεπτών στο τόπο μας και την καταλυτική επίδραση τους στην οικονομία της περιοχής.”

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε τις αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχθείτε στη μάχη της διεκδίκησης της ψήφου των συμπολιτών μας ποιες θα προτάσσατε ;

“Πέρα από ιδέες επιδιώκουμε να εκφράσουμε ειλικρινά και αξιόπιστα τις προτάσεις μας ενώ θέλουμε να περάσουμε ένα νέο πνεύμα στα κοινά του δήμου Πύργου, που θα βασίζεται στην αξιοποίηση της νέας γενιάς , στην πολλαπλή σύνδεση με την Αρχ. Ολυμπία και στην αναζήτηση και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων.

Η καινοτομία θα είναι κέντρο του ενδιαφέροντος μας , σε συνεργασία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής, γιατί έκτος των άλλων οι οικονομικοί πόροι είναι άμεσης απόδοσης, ενώ το όλο ακαδημαϊκό περιβάλλον μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση προς τα εμπρός.”

Η στήριξη  του ψηφοδελτίου σας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι ο πολιτικός σας χώρος, θεωρείτε ότι θα λειτουργήσει υπέρ σας  στη πορεία προς τη δημαρχία ή θα εμποδίσει την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου σας ;

 

“Έχω αποδείξει στην πράξη ότι συνεργάζομαι ειλικρινά και αποτελεσματικά με όλους τους συντοπίτες ασχέτως πολίτικης τοποθέτησης.

Συμμετείχα σε πολλές ενέργειες και εκδηλώσεις ασχέτως πολίτικης προέλευσης και είναι πάντα καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρόταση για το καλό του τόπου.”

Πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.