ilia24.gr
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 18:55

Oι 3 ιεράρχες, στο στόχαστρο της επιβολής του Αριστερού Ιδεολογικού Μεσαίωνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη δημόσια εκπαίδευση!

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

«Ακρισία δήμου τον χείριστον εις αρχήν προΐστατο.»

(«Η έλλειψη κρίσης του λαού, ανέδειξε στην εξουσία τον χειρότερο.»)

                                                                                                      Μέγας  Βασίλειος

  • Τους έφταιγε η έπαρση της σημαίας,
  • Τους έφταιγε ο Εθνικός Ύμνος,
  • Τους έφταιγε η πρωινή προσευχή (την οποία ήθελαν να καταργήσουν, αλλά δεν το επέτρεψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας),
  • Τους έφταιγε το μάθημα των Θρησκευτικών,
  • Τους φταίει η Εκκλησία, που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά της και να εκφράσει υπεύθυνα τη γνώμη και τη θέση της ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας ΜΑΣ,

αλλά….

  • Δεν τους έφταιγε η παρουσία τους σε κάθε χριστιανική λατρευτική τελετή και εκδήλωση
  • Δεν τους έφταιγαν τα σταυρουδάκια που φορούσαν στους κολυμβητές που έπιασαν τον Σταυρό τα Θεοφάνεια.

      Τους φταίνε τώρα, οι 3 Ιεράρχες!!! Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή, η ημέρα των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται σε… αργία (!!!), δηλαδή θα είναι κλειστά τα σχολεία!!! Επίσης, με την ίδια τροπολογία, καταργείται η διάταξη που προέβλεπε εορταστικές εκδηλώσεις στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών και ότι περίπτωση που η 30ή Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

      Τι άλλο θα δούμε ακόμα στην πολύπαθη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τους εθνικούς, θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς κυβερνητικούς αποδομητές κάθε ιερού και οσίου… Τώρα, τους φταίει ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αντίστοιχα, αυτές οι θεϊκές και σπάνιες μορφές, αυτοί οι φωτισμένοι και θεόπνευστοι άνδρες, οι οποίοι καθάρισαν και στερέωσαν τη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη, οι οποίοι διέγνωσαν τη μεγάλη πολιτιστική αξία του κλασσικού αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα, των οποίων η διδασκαλία τους και τα συγγράμματά τους για την ορθή αγωγή και ανατροφή των νέων ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στο μέλλον θα πάψουν να έχουν μεγάλη παιδαγωγική αξία. Αλλά περισσότερο από τα λόγια και τα γραπτά τους, τους φταίνε εκείνοι οι οποίοι στέκουν ανάμεσά μας παιδαγωγοί άφταστοι με το παράδειγμα της πράξης και της ζωής τους. Μιας ζωής γεμάτης αγώνες για το καλό, για το υψηλό, για το σεβασμό προς το υπέρτατο Ον. Τους φταίνε εκείνοι, οι οποίοι στήριζαν με κάθε τρόπο τους φτωχούς, τους κυνηγημένους και τους απροστάτευτους της εποχής τους (βλέπετε, την εποχή εκείνοι, δεν υπήρχαν φυσικοί ή ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί). Τους φταίνε εκείνοι, οι οποίοι υποστήριζαν πως η Παιδεία πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι του συστήματος, όπως, δυστυχώς, έχει καταντήσει στις μέρες μας. Αυτή τη γνώση της ζωής, της διδασκαλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον άνθρωπο αυτών των τριών μεγίστων φωστήρων, θέλουν να αποστερήσουν από τους δασκάλους και τους μαθητές οι κυβερνώντες μας, στα πλαίσια της συνειδητής εφαρμογής μιας ακραία αριστερής ιδεοληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία ισοπεδώνει κάθε έννοια αριστείας, χριστιανικής συνείδησης και πίστης, εθνικού και πατριωτικού φρονήματος, ιστορικά αναλλοίωτων και κοινωνικά παραδεκτών αρχών και αξιών.

      Η μετατροπή της ημέρας εορτής των Τριών Ιεραρχών σε αργία (άλλη μια για τους… «τεμπέληδες δασκάλους»), σε συνδυασμό με την υπό εφαρμογή ανεκδιήγητη δράση «Η τσάντα στο σχολείο»,  επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβίσει τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αργίας, κόντρα στη μάθηση, την πρόοδο, την αριστεία, στη γνήσια αποστολή της Παιδείας.

     Δυστυχώς, η κατηφόρα της Παιδείας μας, τελειωμό, δεν έχει….

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

Χρυσοβαλάντης  Δημητρόπουλος

Αιρετό μέλος  της παράταξης

στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

Κωνσταντίνος Κούλης

Αιρετό μέλος  της παράταξης

στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

Αθανάσιος Κατσίμπελης

Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.