ilia24.gr
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 10:58

Πύργος: Ένα μαγευτικό ταξίδι με τα τραγούδια του μεγάλου Ηλία Ανδριόπουλου στις 4 Μαΐου  στο θέατρο «Απόλλων»

Οι κάτοικοι του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μεγάλη συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 21.30, στο θέατρο "Απόλλων" Πύργου. Μια δυνατή συναυλία, όπως λένε οι συντελεστές  της, με τίτλο «Ένα ταξίδι με τους ήχους της Μουσικής και τα λόγια των Ποιητών» όπου θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του από τις μαγικές φωνές του Μανώλη Μητσιά και της Θεοδώρας Μπάκα.

Η εκδήλωση αυτή και η οργάνωση της από τον Δήμο αποτέλεσε το θέμα της χθεσινήςσυνέντευξης Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο που απαρτιζόταν από τον Δήμαρχο Πύργου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και Αντιπροέδρου του ΔΟΠ Πύργου σε θέματα πολιτισμού κ. Νικόλαο Λαϊνόπουλο και τον μεγάλο δημιουργό για τον οποίο γίνεται λόγος, κ. Ηλία Ανδριόπουλο .

Ο Νίκος Λαϊνόπουλος παίρνοντας πρώτος το  λόγο μίλησε για έναν ζωντανό μύθο της Ελληνικής μουσικής, ενώ επισήμανε πως έχει μεγάλη αγάπη στα τραγούδια του, ενώ χαρακτήρισε την όμορφη αυτή εκδήλωση μια από τις πιο δυνατές βραδιές,  που έχει ργανώσει μέχρι τώρα ο ΔΟΠ.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε  αναπολώντας στιγμές με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, την σχέση που έχει με τον Ηλία Ανδριόπουλο, τα όνειρα για τον τόπο αυτό που μοιράστηκαν οι δυο τους, την πλατεία, το θέατρο του Κατακόλου και τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί εκεί το καλοκαίρι. Υπογράφοντας ως ανιδιοτελής υπηρέτης της πόλης του Πύργου.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος αφού ευχαρίστησε για την συνάντηση αυτή όσους παραβρέθηκαν και ευχήθηκε καλό Πάσχα τονίζοντας πως κάθε φορά που βρίσκεται στην πόλη του Πύργου κυριεύεται από ένα συναίσθημα  αγάπης και χρέους συνάμα. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Πύργου, τον Δήμαρχο, από τον οποίο καλέστηκε, τον αντιπρόεδρο του ΔΟΠ Πύργου κ. Νικόλαο Λαϊνόπουλο, τον οποίο και συνεχάρη για το έργο του. Ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συναυλία αυτή  θα είναι ένα ταξίδι με τους ήχους της μουσικής στα λόγια των ποιητών. Νομίζω  ότι αυτό συγκροτεί την καλλιτεχνική μου υπόσταση και αποτυπώνει σε βάθος τον μουσικό μου προσανατολισμό. Το  περιεχόμενο  της βραδιάς διαγράφει  μια μακρά πορεία στο έργο μου και είναι η πορεία μου στη μουσική όπως άρχισε και όπως εξελίχθηκε για τα 40 χρόνια της δημιουργικής μου διαδρομής. Πρόκειται  για την πλευρά της μουσικής μου, που αφορά το τραγούδι και πατάει γερά στα λόγια των μεγάλων ποιητών Κάλβος Σεφέρης Ελύτης Γκάτσος, Ελευθερίου, Μπουρμπούλης.  Στον Απόλλωνα θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τα ωραιότερα τραγούδια  μου από τις δύο υπέροχες φωνές των Μανώλη Μητσιά και της Θεοδώρας Μπάκα που  θα το συνοδεύσουν τρεις διαλεχτοί μουσικοί, οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες του έργου μου και δεν είναι άλλη από τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, τον Αλέκο Μποτίνη στο βιολοντσέλο και τον Ηρακλή Ζιάκα στο μαντολίνο και το μπουζούκι».

Τέλος, να σημειωθεί πως  η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις  21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για  τοποθέτηση γιγαντοοθονών  στον αύλειο χώρο του θεάτρου «Απόλλων».

Πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.